Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladý vodič šoféroval opitý. Za stieračmi zdemolovaného auta nechal telefónne číslo
Zdielať na

Mladý vodič šoféroval opitý. Za stieračmi zdemolovaného auta nechal telefónne číslo

RUŽOMBEROK / V piatok pred pol desiatou večer došlo k dopravnej nehode, pri ktorej 21-ročný vodič zo zatiaľ nezistených príčin prešiel vozidlom do protismeru a narazil do zaparkovaného vozidla. Následne narazil do oplotenia záhrady rodinného domu.

Po krkolomnej jazde chcel zrejme mladík celú situáciu vyriešiť po svojom. Majiteľ zdemolovaného auta len neveriacky krútil hlavou, keď za stieračom uvidel odkaz s telefónnym číslom. Mladík možno plánoval z miesta odísť, no po príjazde záchranných zložiek sa nechal jednorázovo ošetriť.

Následne spolupracoval aj s políciou. Dvadsaťjedenročný vodič z Ružomberka sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške, ktorá preukázala alkohol v dychu. "Muž sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,89 miligramu na liter (1,85 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz," uviedol policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. Škoda bola predbežne vyčíslená na 2 000 eur. Polícia začala vyšetrovanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy