Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Futbaloví chuligáni dosekali fanúšika konkurenčného tímu mačetou
Zdielať na

Futbaloví chuligáni dosekali fanúšika konkurenčného tímu mačetou

KRAKOV / Mačety, nože a iné sečné či bodné zbrane. To sú najčastejšie nástroje futbalových chuligánov. A práve tie použili pri jednom z posledných útokov, pri ktorom vyhasol život iba 18-ročného chlapca z konkurenčného futbalového klubu.krimi

Mladý Poliak Miloš sa podvečer vracal z futbalového zápasu. Keď dlho nechodil, začala ho hľadať rodina, aj priatelia. Po chvíli im zavolala jedna zo susediek. Miloša našla doráňaného ležať na zemi neďaleko jeho bytovky. "Bol celý od krvi. Hneď som volala policajtov. Keď som sa pozrela na ruku, vyzeralo to, ako keby mu ju niekto odťal," opísala hrozný nález svedkyňa.

V priebehu niekoľkých minút na miesto dorazili záchranári, ktorí začali chlapca oživovať. Následne bol záchranármi v kritickom stave prevezený do nemocnice. "Podľa všetkého išlo o plánovaný útok zo strany rivalského futbalového klanu. Podľa svedkov boli útočníci oblečení do rovnakých búnd a mali na sebe rovnaké masky," vyjadril sa hovorca polície, Sebastian Gleń.

Aj napriek snahe lekárov sa Miloša nepodarilo zachrániť. Po niekoľkých hodinách v nemocnici zomrel. Pravdepodobne vykrvácal v dôsledku sečných rán spôsobených mačetou. "Zmenili sme právnu kvalifikáciu činu na napadnutie so smrteľným dôsledkom a na útok obzvlášť nebezpečným predmetom. Momentálne čakáme na výsledky pitvy," povedal prokurátor Janusz Hnatko.

Podobný čin sa stal v Krakove aj pred niekoľkými rokmi. Aj vtedy podvečer mladíka napadli na ulici a odsekli mu ruku. Páchateľov však nikdy nechytili. "Pátranie stále pokračuje. Vieme s istotou, že stopa vedie medzi futbalových chuligánov, a preto previerky prebiehajú v týchto kruhoch. Je to však veľmi náročné," vyjadril sa Gleń.

Turisti, ktorí do Krakova prichádzajú, by ale nemali byť zo strany chuligánov ohrození. Opatrnosť je ale na mieste."Chuligáni si vybavujú účty medzi sebou. Pri masových podujatiach alebo pri futbalových zápasoch je však vhodné, aby sa od nich turisti držali stranou, zbytočne ich neprovokovali a do bitiek sa nezapájali," objasňuje hovorca mesta Krakov, Dariusz Nowak.

Pozrite si archívnu reportáž o boji proti chuligánom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy