Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajti zachraňovali dieťa zamknuté v aute. Nechali ho samé asi hodinu
Zdielať na

Policajti zachraňovali dieťa zamknuté v aute. Nechali ho samé asi hodinu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Policajti vyšetrujú prípad maloletého dieťaťa, ktoré ponechali na Vajnorskej ulici v motorovom vozidle. Policajná hliadka oznámenie o dieťati zamknutom v aute potvrdila.

Po príchode na miesto našli policajti plačúce dieťa pripútané v autosedačke na mieste spolujazdca. Majiteľa auta sa policajtom skontaktovať nepodarilo a nereagoval ani na výzvu prostredníctvom rozhlasu obchodného centra. Nakoľko dieťa vo vozidle začalo zvracať, policajti násilným spôsobom, tak aby neprišlo k zraneniu dieťaťa, vnikli do vozidla a dieťa z neho vytiahli.

Po zásahu policajtom sa na miesto dostavil otec dieťaťa aj pracovníci Záchrannej zdravotnej služby. Na mieste bolo zistené, že dieťa bolo v aute približne hodinu. Previezli ho do jednej z bratislavských nemocníc, kde vyšetrenia nepreukázali žiadne zranenia. Polícia v tejto súvislosti apeluje na rodičov, aby svoje deti nenechávali zatvorené vo vozidlách, keďže to môže ohroziť ich zdravie a život. 

Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi tri až desať rokov za mrežami.

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy