Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Špecializovaný súd otvoril kauzu Piťovci. Ľuboš Ferus sa znovu objavil na lavici obžalovaných
Zdielať na

Špecializovaný súd otvoril kauzu Piťovci. Ľuboš Ferus sa znovu objavil na lavici obžalovaných

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici znovu otvoril pojednávanie v kauze takzvaných piešťanských Piťovcov. Na lavici obžalovaných skončili aj expolicajt z piešťanskej kriminálky a Ľuboš Ferus.

Podľa obžaloby mal byť Ferus členom zločineckej skupiny. Medzi piešťanskými Piťovcami mal pôsobiť na vyšších miestach riadenia a finančne profitovať z ich činnosti. Ľuboš Ferus považovaný za starú gardu podsvetia tvrdí, že je nevinný.

Spolu s ním sedí na lavici obžalovaných aj bývalý kriminalista z Piešťan. Bývalý policajt mal členom skupiny dávať za peniaze avízo o pripravovaných policajných raziách.

"V súčasnosti sa vykonáva doplnenie dokazovania vo vzťahu k účasti Ľuboša F. v zločineckej skupine a podieľníctva. A  taktiež vo vzťahu k bývalému príslušníkovi policajného zboru, k prijímaniu úplatku," povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Špecializovaný trestný súd už oboch mužov v roku 2016 odsúdil, ale najvyšší súd tresty pre pochybenia zrušil.  Preto pojednávanie začalo nanovo. Proti obžalovaným vypovedal aj Róbert Bíly, niekdajšia hlava skupiny. Odpykáva si 8-ročný trest za založenie zločineckej skupiny a teraz vypovedá proti ostatným.

Obžalovaní muži vinu popierajú a tvrdia, že svedkovia klamú. "Slúžia na to, aby skutočne kriminalizovali osobu pána Ferusa, aby dosiahli jeho trestné stíhanie a uloženie trestu," uviedol obhajca Ladislav Kuruc.

"Súd na pojednávaní vypočul predvolaných ako aj predvedených svedkov a ďalší termín hlavného pojednávania je vytýčený na 14. februára," potvrdila Katarína Kudjáková hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy