Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Simon odišiel na nákup a už sa nevrátil. Polícia pátra po nezvestnom kuchárovi
Zdielať na

Simon odišiel na nákup a už sa nevrátil. Polícia pátra po nezvestnom kuchárovi

BRATISLAVA / Simon koncom novembra odišiel do obchodu nakúpiť potraviny. Odvtedy o ňom jeho blízki nemajú žiadne informácie.

Simona naposledy videli minulý rok 26. novembra, okolo ôsmej večer. Spolubývajúcim povedal, že ide kúpiť potraviny do neďalekého obchodu. "Odišiel na bicykli a z jeho izby  zmizli iba knihy. Všetko ostatné nechal, vrátane peňazí, čo mal ušetrené. je to preto veľmi zvláštne. Nevieme, či si knihy zobral so sebou, ale odišiel iba na starom modrom bicykli," povedal Michal Oláh, sociálny pracovník.

Simon Amha, 33 - ročný mladík pôvodom z Etiópie, pracoval ako kuchár v RESOTY - Resocializačnej komunite Antona Srholca v Bratislava. V tomto útulku pre ľudí z ulice pracoval už niekoľko rokov.

Od večera kedy odišiel má vypnutý mobilný telefón. Priatelia a kolegovia o ňom do dnešného dňa nemajú žiadne správy. Požiadali políciu o jeho lokalizáciu, ale tá však vraj nie je možná. "Problémom je, že keď sme oslovili políciu, aby lokalizovala jeho mobil, tak si vyžadovala súhlas jeho rodinných príslušníkov. To samozrejme nie je možné, lebo žiadnych príslušníkov nepoznáme, nevieme, kde žijú," dodal Michal Oláh

Simon Amha je vysoký približne 170 centimetrov, plnšej postavy a má krátke čierne vlasy. Rozpráva slabšie po slovensky. Lepšie sa dohovorí po anglicky. Rád varí a maľuje obrazy. Svojou tvorbou skrášlil aj budovu RESOTY. Jeden z obrazov dostal do daru aj prezident Andrej Kiska. 

Spolubývajúcim chýba a boli by radi, ak by sa vrátil alebo by aspoň vedeli, že je v poriadku a kde sa nachádza. "My sme boli každý deň v kontakte. Kamarátsky bol, všetko pomohol, ale bol samotár," povedal Laco, Simonov spolubývajúci. "Chýba nám, lebo keď je sobota alebo nedeľa, tak nie sú koláče. Palacinky nám spravil. Všetko nás naučil. Nie je to tak, ako bolo," dodáva.

Jeho priatelia prehľadali okolie ulice Pri trati, kde sídli útulok, ale aj blízke lesy v Podunajských Biskupiciach. Nenašli ani jeho bicykel.

V prípade akýchkoľvek informácií o nezvestnom, kontaktujte políciu alebo pošlite email na krimi@joj.sk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy