Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd určil trest mladíkom, ktorí zbili predavačku. Príbuzným sa tresty zdali tvrdé
Zdielať na

Súd určil trest mladíkom, ktorí zbili predavačku. Príbuzným sa tresty zdali tvrdé

MEDZILABORCE / Piati útočníci, ktorí do bezvedomia zbili predavačku v malom obchode v Medzilaborciach, sa postavili pred sudcu. Ten všetkých uznal vinných. Ich príbuzným sa ale trest zdal privysoký. Na súd prišla aj pani Valéria, ktorá hovorí, že surový útok prežila len zázrakom.

Piatich útočníkov priviezli na hlavné pojednávanie krátko pred deviatou. Pred budovou okresného súdu v Humennom ich už čakalo množstvo príbuzných. Od brutálnej bitky prešli viac ako štyri mesiace. Pätica obvinených vtedy prepadla pani Valériu mimoriadne surovým spôsobom. Ženu škrtili, udierali a kopali, kým neupadla do bezvedomia.

Zakrvavenú ženu našiel majiteľ obchodu. Niekoľko dní bola v nemocnici. Hrozný zážitok má pred očami dodnes. "Stále sa mi ten strach vracia, sny mám také, ja neviem ani či nastúpim do roboty, či nie," uvádza napadnutá Valéria.

Pojednávanie trvalo asi tri hodiny. Rodina pani Valérie ale v polovici odišla, obžalovaní totiž žiadali iba podmienečný trest. "Išiel som preč, lebo ja by som tam niečo kričal ,a aj tak by ma vyhodili. To je hanba. Ženu zbijú, pomaly zabijú a ešte chcú podmienku. Tak ani podmienku nech im nedávajú," povedal manžel Valérie. 

Sudca napokon všetkých piatich uznal vinných zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Najstaršiemu 20-ročnému útočníkovi uložil trest odňatia slobody na štyri roky, o rok mladšiemu v trvaní troch rokov. "V prípade dvoch 17-ročných obžalovaných súd uložil trest odňatia slobody u prvého z nich v trvaní 18 mesiacov nepodmienečne a u druhého 20 mesiacov nepodmienečne, rovnako tak u 16-ročného obžalovaného," povedala hovorkyňa krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Tresty sa ale ich príbuzným zdali príliš tvrdé. Súd obžalovaným uložil povinnosť nahradiť škodu poškodeným vo výške 2 505 eur a 12 centov. Rozsudok zatiaľ právoplatný nie je.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy