Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pozor na nový trik podvodníkov! Tí sa peňazí nemuseli ani dotknúť
Zdielať na

Pozor na nový trik podvodníkov! Tí sa peňazí nemuseli ani dotknúť

NITRA / Dôchodkyňa prišla o svoje úspory, ktoré mala v banke. Oklamali ju podvodníci, vymysleli si dojímavý príbeh s jej synom. Peniaze si ale neprišli vyzdvihnúť osobne, ale všetko prebehlo cez bankovú transakciu. Za ostatné obdobie ide už o druhý takýto prípad.

Kataríne (83) zazvonil telefón, mužský hlas v ňom povedal, že je lekár a syn mal dopravnú nehodu. Muž, ktorý sa vydával za lekára povedal, že volať musí on. Syn si totiž zahryzol do jazyka a nedokáže rozprávať. Pri nehode sa zranila aj posádka druhého auta. Ak žena zaplatí, tak prípad neoznámia na polícii.

Muž, nadiktoval číslo účtu a žene povedal, aby išla do banky a peniaze, poslala. Strach o syna urobil svoje a dôchodkyňa urobila čo od nej žiadali. Poslala 4000 eur. Išlo o číslo účtu v Maďarsku. To, že sa Katarína stala obeťou podvodníkov zistila, keď jej zavolal syn. 

Polícia už začala trestné stíhanie. Rovnaký prípad sa ale stal aj pred vyše dvomi týždňami v Zlatých Moravciach. Aj vtedy žena dostala maďarské číslo účtu. Celú nehodu vraj dokážu ututlať ak zaplatí 5 000 eur. Podvedená žena toľko peňazí nemala a dokonca si požičala od susedov. 

Obe ženy dokonca upozornili, aby nekontaktovali príbuzných, lebo všetko musí prebehnúť v tajnosti. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy