Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Staré hriechy pred súdom. V 20 rokov starom prípade figurujú známe mená z podsvetia
Zdielať na

Staré hriechy pred súdom. V 20 rokov starom prípade figurujú známe mená z podsvetia

TRNAVA / Výtržníctvo, ublíženie na zdraví s následkom smrti, krátenie daní či vydieranie. Okresný súd v Trnave stále nerozhodol v takmer 20 rokov starom prípade, v ktorom figurujú známe mená z podsvetia. Štyria obžalovaní neprišli, dokazovanie prebiehalo v ich neprítomnosti.

Prokuratúra pôvodne stíhala osem mužov vrátane Karola Mella, ktorý sa ukrýva na Belize. Ten má podľa prokuratúry na svedomí smrť 47-ročného muža, ktorého mal ešte v roku 1998 napadnúť v bare istého hotela v Bojniciach. Údajný šéf podsvetia na Hornej Nitre mal na krku aj vydieranie. Istému podnikateľovi mal rok predtým "uložiť“ pokutu dva milióny korún. Po jeho zadržaní v Krakove na základe medzinárodného zatykača, vydaného pre iný skutok, ho už nebolo možné v tomto prípade naďalej stíhať.

Medzi obžalovanými je napríklad bývalý spoločník Mikuláša Černáka Ján Kán, ktorého polícia opakovane zadržala v súvislosti s vyšetrovaním starých vrážd. Obžalobe tiež čelí bývalý šéf Černákovej SBS František Kaštan. Z pôvodnej osmičky obžalovaných už traja nie sú medzi živými. Mellov brat Ivan zahynul pri autonehode, Karol Szatmáry sa utopil vo Váhu a Peter Šipula údajne zomrel na zlyhanie srdca krátko po prepustení z väzby. Predseda senátu čítal výpovede svedkov z roku 1999. Tie sa týkali najmä vydierania, ktorého sa mali dopustiť Mellovci voči mužovi s prezývkou Zlatník. Proces by mal pokračovať v máji.

Proces by mal pokračovať v máji.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy