Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý vodič prevrátil auto a skončil v priekope. Nevyhne sa trestnému stíhaniu
Zdielať na

Opitý vodič prevrátil auto a skončil v priekope. Nevyhne sa trestnému stíhaniu

BUDČA / Banskobystrickí policajti prežili rušný víkend. Pre alkohol za volantom zadržali viacerých šoférov. Jeden z nich dokonca prevrátil auto a skončil v priekope.

Za volant sa posadil ďalší hazardér, alkoholom potúžený muž šoféroval cez Budču. Havaroval neďaleko miestneho cintorína. Jeho auto skončilo prevrátené v priekope.

"Tento vodič zišiel, po prejdení pravotočivej zákruty, na rovnom úseku z cesty do priekopy, kde sa s vozidlom prevrátil na strechu," opísala udalosť Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Muž (42) sa zrejme vracal zo zabíjačky, pretože v kufri auta viezol mäso a jaternice. Až domov sa nedostal. Miesto toho musel nastúpiť do policajného auta, ktoré ho odviezlo na policajné oddelenie. Príčinou nehody nebola rýchla jazda či šmyk, ale alkohol. "U vodiča bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 0,70 mg/l v dychu, čo predstavuje takmer 1,5 promile," povedala hovorkyňa.

Mužovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz a nevyhne sa trestnému stíhaniu za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 

Počas víkendu nebol jediný, kto si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. V priebehu sobotňajšej noci zastavili opitého vodiča vo Valaskej, jeden prípad mali vo Zvolene a dokonca v Banskej Bystrici riešili policajti dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy