Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Začalo to vyhrážkami. Teraz si Juraj môže odsedieť až 10 rokov
Zdielať na

Začalo to vyhrážkami. Teraz si Juraj môže odsedieť až 10 rokov

MYJAVA / Juraj z Myjavy bol pôvodne vzatý do väzby na základe násilností. Po dôkladnom vyšetrení je obvinený z viacerých prečinov.

Podľa polície 33-ročný Juraj z Myjavy strpčoval život mnohým ľuďom vo svojom okolí. Zrejme najviac si vytrpela jeho bývalá priateľka, ku ktorej sa mal násilím dobýjať a vyhrážať sa jej a jej rodine smrťou. Žena údajne zo strachu prišla k vchodovým dverám, na čo zrejme útočník čakal. "Údajne ju škrtil, hodil na zem, kopal do brucha, udieral do hlavy a vláčil po vestibule. Po celú dobu jej vulgárne nadával a vyhrážal sa jej zabitím," opísala útok Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Vo vchode začali lietať kvetináče a Juraj údajne zhodil ženu zo schodov. Našťastie sa jej podarilo ukryť u susedov, ktorí privolali políciu. "Myjavskí policajti muža v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode," uviedla hovorkyňa.

Agresívny muž skončil v policajnej cele. V putách ho priviedli na súd, ktorý rozhodol, že stíhaný bude vo väzbe. "Novomestský vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Juraja zo zločinu obmedzovania domovej slobody a z prečinu nebezpečného vyhrážania," potvrdila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

V Jurajovom prípade to nie je všetko. Policajti prehľadali aj jeho byt v Myjave a nestačili sa čudovať, čo všetko u neho našli. "Policajti pri domovej prehliadke našli a zaistili rôzne zbrane a strelivo a taktiež aj zelenú sušinu. Materiál bol zaslaný expertom na preskúmanie," povedala hovorkyňa.

V paneláku, v ktorom Juraj žil, si ľudia vydýchli. Poznajú ho všetci a nie v dobrom zmysle slova. "Chodili sem neznámi ľudia a hulákali tu každý deň. Odkedy si ho odviedli v putách, je tu pokoj," povedal jeden zo susedov.

Podľa všetkého bude zrejme Juraj obvinený aj z drogovej činnosti a nedovoleného ozbrojovania. Za mrežami preto môže stráviť až 10 rokov. 

Polícia sa snaží pomáhať ženám vyhnúť sa násiliu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy