Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zuzana, ktorá bodla revízora, trpí bipolárnou poruchou. Celý incident otvorene opísala
Zdielať na

Zuzana, ktorá bodla revízora, trpí bipolárnou poruchou. Celý incident otvorene opísala

KOŠICE / Zuzana z Kojšova, ktorá začiatkom týždňa nožom bodla revízora v električke v Košiciach, sa v piatok postavila pred sudcu. Priznala, že cestovala na čierno. Mladá žena trpí bipolárnou poruchou osobnosti a tak o tom, či ju budú trestne stíhať, rozhodnú znalecké posudky.

Prokurátor žiadal pre 30-ročnú Zuzanu väzobné stíhanie a to z dôvodu, aby na slobode nepokračovala v trestnej činnosti. Zuzanu eskortovali na súd skoro ráno. Kamerám a fotoaparátom sa nebránila. Incident, ku ktorému došlo v električke číslo dva priamo pod oknami krajskej polície dokonca médiám opísala. Revízori ju podľa jej slov obťažovali a tak sa bránila nožom, ktorý si niesla do obchodného centra na podlahové krytiny.

Spomienky na minulosť 

Počas incidentu v električke sa mladej žene údajne vynorili nepríjemné spomienky z minulosti a práve to mal byť dôvod prečo revízora bodla do hrude. Zuzana ale tvrdí, že na srdce mu nemierila. "Určite nie, určite to dostal za ruku za kabát, takže nie je problém, keby bol prepichnutý hrudník, nič nepoviem. Nemá ani orgán porušený lebo som čítala správu, takže to dostal za ruku, tuna takto, takže čo?"

Ľútosť 

Sudca o väzobnom stíhaní rozhodoval približne 30 minút. Útočníčku vzal do väzby, no keďže podala voči rozhodnutiu sťažnosť, rozhodovať bude ešte Krajský súd. "Poznamenávam však, že u obvinenej je podozrenie na duševnú chorobu a tak konečný záver o trestnej zodpovednosti obvinenej dá až znalecké dokazovanie o duševnom stave obvinenej," informoval ešte skoršie Milan Filičko, hovorca prokuratúry. Zuzana svoj čin pred sudcom oľutovala. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy