Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Záchranná akcia policajtov. Muža našli visieť na opasku
Zdielať na

Záchranná akcia policajtov. Muža našli visieť na opasku

ĽUBOTICE / Dvaja prešovskí policajti zachránili život mužovi, ktorý chcel spáchať samovraždu. Keď prišli na miesto po hlásení na tiesňovú linku, v dome sa nik neozýval a bolo zamknuté. Dvojica policajtov z toho nemala dobrý pocit, tak sa rozhodli preveriť situáciu osobne. Štyridsaťjedenročnému mužovi tým zachránili život.

Policajti nastúpili do služby ako obvykle. Vyslali ich na preverenie situácie ako asistenciu záchranárov po informácií, že niekto chce spáchať samovraždu. Bol to výjazd akých majú počas služby niekoľko. Skončil ale záchranou života.

Hliadka po príchode na miesto zistila, že dom je zamknutý a až na jednu izbu, sa nikde v dome nesvieti. Jeden z členov hliadky preto vyliezol po požiarnom rebríku na strechu a následne zliezol na balkón. Po chvíľke začul chrčanie a buchnutie, ktoré vychádzalo z domu. "Policajt využil svoje oprávnenie otvoriť byt, vstúpiť doň a vykonať opatrenia na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva ak je dôvodná obava, že je ohrozený život alebo ak je vážne ohrozené zdravie osoby," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová.

Ich tušenie sa potvrdilo. Na schodisku sa nachádzal muž, ktorý visel na koženom opasku upevnenom na konštrukcii zábradlia. Opasok mu policajt duchaprítomne odopol a následne otvoril dvere do domu. "Odmotal som mu z krku ten opasok a hneď potom som otvoril vchodové dvere a sprístupnil som dom pre záchranárov a svojho kolegu," povedal policajt Karol Grus. 

Duchaprítomnosť policajta 41-ročnému mužovi zachránila život. I keď nejavil známky života, jeho včasnou reakciou a blízkosťou zdravotníkov sa ho v poslednej minúte podarilo zachrániť.

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy