Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sergej S. je na slobode. Súd prihliadal na jeho dobré správanie
Zdielať na

Sergej S. je na slobode. Súd prihliadal na jeho dobré správanie

Archívne video Archívna reportáž

DUBNICA NAD VÁHOM / Okresný súd v Trenčíne vyhovel žiadosti o podmienečné prepustenie Sergeja S. V minulosti bol odsúdený za podplácanie, ale za dobré správanie mu bol trest skrátený.

Sergej S. si spolu so synom v apríli 2015 na Najvyššom súde SR vypočuli právoplatný rozsudok, ktorým ich súd uznal vinných z podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne. Žena neskôr vypovedala, že dvojici za vysoké provízie vybavovala nadmerne odpočty DPH. Išlo o sumy v státisícoch eur.

Sergeja S. po vyše štyroch rokoch strávených vo väzení objala ako prvá pred väznicou v Dubnici nad Váhom jeho manželka. Pôvodne ho mali prepustiť až v roku 2020, ale dnešným dňom bol jeho pobyt za mrežami ukončený. Odsedieť si pôvodne mal sedem rokov, avšak podal žiadosť o podmienečné prepustenie.

Súd sa odohral priamo v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom. Sudca z okresného súdu v Trenčíne jeho žiadosti vyhovel, keďže bola podmienená jeho dobrým správaním počas výkonu trestu."To hodnotenie bolo u vás veľmi dobré. Je u vás dôvodný predpoklad, že povediete riadny život," uviedol sudca Okresného súdu v Trenčíne. Sergej S. sa okrem iného venoval vo väzbe rezbárčine.

"Nakoľko boli splnené všetky materiálne i formálne podmienky na prepustenie, rovnako ako aj pred rokom prepustili jeho syna, tak teraz bol prepustený aj Sergej S," uviedol František Polák, obhajca odsúdeného.

Na slobodu prepustený Sergej S. odišiel v aute so svojou najbližšou rodinou. Momentálne mu začína plynúť trojročná podmienka. "Ako povedal aj na súde, chce sa venovať rodine, to je úplne prirodzené, zaradí sa do pracovného procesu a ten život mu už potom prinesie to ostatne," dodal obhajca František Polák.

Podnikateľov z Ruska Sergeja a Alexandra S. zadržala polícia v apríli roku 2013. Syn Sergeja S. je na slobode od minulého roka. Rovnako ako otec bol podmienečne prepustený na základe dobrého správania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy