Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podmienky v pakistanskom väzení. Je to tu hrozné, opísala Tereza
Zdielať na

Podmienky v pakistanskom väzení. Je to tu hrozné, opísala Tereza

ISLAMABÁD / Češka Tereza, ktorú zadržali V Pakistane s deviatimi kilogramami heroínu v kufri sa po troch týždňoch objavila na verejnosti. Súd opäť rozhodoval o predĺžení jej väzby. Tereza prišla oblečená v tradičnom sárí a svojim rodičom poslala smutný odkaz.

Dodala tiež, že podmienky vo väzení sú hrozné. Súd Tereze H. predĺžil väzbu o ďalší týždeň. Denník Daily Pakistan zverejnil aj video, v ktorom prosí rodičov, aby na ňu počkali a pomohli jej. "Bude to asi na dlho," hovorí dievča vo videu.

O pomoc prosí aj českú vládu. Žiada, aby ju niekto zachránil. Vraj prehlásila, že situácia vo väzení "je otrasná". Pritom ešte minulý týždeň český honorárny konzul podľa portálu blesk.cz tvrdil, že zdravotne je na tom Tereza dobre a na podmienky vo väzení sa nesťažuje. Tereza s vyšetrovateľmi podľa Blesku plne spolupracuje. Súdne konanie o vine a treste sa dá očakávať do šiestich mesiacov.

Polícia nedávno zverejnila na svojej facebookovej stránke video, v ktorom varovala pred silvestrovskou oslavou a drogami v drinkoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy