Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Havarované auto našli bez vodiča. Jeho majiteľ, miestny kaplán, o ničom nevie
Zdielať na

Havarované auto našli bez vodiča. Jeho majiteľ, miestny kaplán, o ničom nevie

SPIŠSKÉ PODHRADIE / Na chodníku pri ceste našli policajti v Spišskom Podhradí havarované auto. Kto ho šoféroval, to zatiaľ nevedia. Jeho majiteľ, ktorým je miestny kaplán, policajtom tvrdil, že on za volantom nesedel.

Osobné auto bolo nájdené nadránom pri ceste v Spišskom Podhradí. Vodič, ktorý je zatiaľ neznámy, skončil s osobným autom až na chodníku. Podľa polície, by príčinou mohla byť rýchla jazda. "To bolo okolo polnoci, len sme počuli náraz a sme spali ďalej," spomína si obyvateľka obce. 

Vodiča ani nikoho iného už policajti na mieste nehody nenašli. Iba prázdne havarované auto. Patrí mladému kaplánovi. "Majiteľom vozidla je 32-ročný muž z obce Spišské Hanušovce, ktorý uviedol, že vozidlo nešoféroval," informuje policajný hovorca Daniel Džobanik.

"Čo sa týka havárie a zdemolovaného auta, ktoré patrí kaplánovi v Spišskom Podhradí, danou záležitosťou sa momentálne zaoberajú civilné orgány. Po ukončení vyšetrovania a v prípade preukázania viny zo strany nášho kňaza, pán biskup ihneď prijme nevyhnutné kánonické opatrenia. Dovtedy nijako nebude zasahovať do priebehu vyšetrovania," vyjadril sa kancelár biskupského úradu Peter Majcher. 

Kto auto v čase nehody šoféroval a aký mal dôvod na to, že z miesta ešte pred príchodom policajtov odišiel, je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Vodiča, keďže nie je známy ani nemohli podrobiť dychovej skúške.

K nehode došlo aj deň predtým v Ružomberku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy