Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podozrivý vodič unikal pred policajtmi, zastavil ho až výstrel do auta
Zdielať na

Podozrivý vodič unikal pred policajtmi, zastavil ho až výstrel do auta

LUČENEC / V okolí Lučenca unikal pred políciou ďalší vodič. Hliadka ho zastavila až po výstrele do auta, pretože predchádzajúce výzvy ignoroval. Počas úteku dokonca spôsobil dopravnú nehodu.

V piatok večer si policajná hliadka všimla auto značky BMW.  Šoférovať ho mal 38-ročný Branislav z Tuhára. Jazdil zo strany na stranu až do protismeru. Keď sa policajti snažili auto zastaviť pomocou svetelného a zvukového znamenia, vodič prudko zrýchlil smerom do Veľkej Vsi.

To už museli policajti siahnuť  po zbrani. "Vodič nereagoval na opakované výzvy policajtov ani na použité varovné výstreli do vzduchu," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Dramatický záver

Vodičova šialená jazda pokračovala ďalej do obce Kalinovo, kde spôsobil nehodu. Najskôr vyšiel vozidlom na chodník a narazil do plota rodinného domu. Následne narazil do auta, ktoré stálo a dávalo prednosť vjazde. Keď ani po tejto nehode vodič nezastavil, policajt za obcou po výstrele do vzduchu musel zbraň namieriť aj na pneumatiky a dvakrát vystrelil.

Bez vodičáku a s drogami

Až potom vodič zastavil. Keď policajti prichádzali k autu všimli si, že si vymenil miesto s 21-ročnou spolujazdkyňou. Obidvoch zadržali a počas kontroly vozidla v ňom našli veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, ktorú budú ďalej vyšetrovať.

Zadržaný Branislav nikdy nemal vodičský preukaz. Už dvakrát ho ale prichytili za volantom. Najskôr vo februári a potom v októbri 2016. Keď ho zastavili druhý krát, chcel policajtom takisto utiecť. Branislav bol navyše už niekoľkokrát právoplatne odsúdený za násilnú aj majetkovú trestnú činnosť a to dokonca aj v zahraničí. Teraz mu hrozia dva roky vo väzení.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy