Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Novorodenca našli v kontajneri. Polícia prosí ľudí o pomoc
Zdielať na

Novorodenca našli v kontajneri. Polícia prosí ľudí o pomoc

Archívne video Archívna reportáž

BRATISLAVA / Polícia dostala hlásenie o mŕtvom dieťati v jednom z kontajnerov v Bratislave. Hlásenie sa potvrdilo.

Polícia stále hľadá matku, ktorá odhodila svoje novonarodené dieťa do kontajnera na Hálkovej ulici v bratislavskom Novom Meste.

Krátko pred trinástou hodinou PZ v Bratislave prijal oznámenie o náleze novorodenca bez známok života v Mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. Novorodenca pohodeného v kontajnery pravdepodobne našiel niekto, kto vynášal smeti a ihneď kontaktoval políciu.

Policajná hliadka sa okamžite vybrala na dané miesto a nález potvrdila. Policajti miesto na Hálkovej ulici zabezpečili a novorodenca prezreli. Avšak súdny lekár už konštatoval len smrť a nariadil pitvu.

Novorodenec, chlapček mal mať iba pár hodín, keď ho našli. Dieťatko nebolo ani oblečené a ani utreté od pôrodu. "Vraj bolo také, že asi porodila v noci a vyhodila ho. V nejakej deke bolo, takej iba úplne ľahkej. A ešte bolo od krvi, ako sa narodilo," dodáva jeden z obyvateľov. 

V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy novonarodeného dieťaťa matkou. Policajti ihneď začali pátrať po matke. Chodili po ľuďoch a pýtali sa, či nevideli nejakú tehotnú ženu. "Nevidel som tu nikoho. Pýtali sa, či nejaká matka nemala bruško alebo čo. Ale asi sa príde na to, lebo sa nedá úplne skrývať," uviedol jeden z obyvateľov. Ľudia z okolitých bytoviek zostali pohoršení a domnievajú sa, že by mohlo ísť o tehotnú bezdomovkyňu.

Polícia k prípadu informácie neposkytuje, takže stále nie je jasné, či sa bábätko narodilo mŕtve, alebo zomrelo na podchladenie v kontajnery.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy novonarodeného dieťaťa matkou. Ďalšie okolnosti k prípadu sú v súčasnosti predmetom intenzívneho vyšetrovania," dodala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava.

Policajný zbor v tejto súvislosti zároveň vyzýva verejnosť k spolupráci.

​Takýto prípad nie je ojedinelý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy