Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rekonštrukcia vraždy Ernesta Valka: Na miesto činu priviedli dvoch podozrivých
Zdielať na

Rekonštrukcia vraždy Ernesta Valka: Na miesto činu priviedli dvoch podozrivých

LIMBACH / Od skorého rána sa v Limbachu pripravovala rekonštrukcia vraždy právnika Ernesta Valka. Pred domom nebohého sa stretli kukláči, policajti uzatvorili okolitý priestor. Asistoval dokonca aj vrtuľník. Na mieste bol aj reportér TV JOJ Rasťo Striško.

Rekonštrukcia vraždy Ernesta Valka, ku ktorej došlo priamo v jeho dome, trvala takmer štyri a pol hodiny. V okruhu 500 metrov okolo domu policajti uzatvorili priestor. Na streche domu boli ostreľovači a príchod eskorty bol sledovaný policajným vrtuľníkom. Ernesta Valka zavraždili v jeho dome v zime 2010 dvaja páchatelia. Polícia koncom minulého roka potvrdila, že má vrahov prominentného právnika. 

Rekonštrukcia prípadu začala o 9:05. Na mieste boli právni zástupcovia oboch podozrivých, Igor Cibula mladší a Daniel Lipšic. Prišiel aj samotný majiteľ Valkovej vily. Švajčiarsky majiteľ domu je zhodou okolností taktiež advokát. Dom kúpil pred niekoľkými rokmi aj s manželkou.​

Dôvod rekonštrukcie

​Jedného z obvinených mužov, ktorý od minulého roka spolupracuje s políciou a ukazuje na svojho komplica, ktorého označil ako strelca, polícia už z miesta rekonštrukcie vraždy odviezla. Na mieste ostal hlavný obvinený Jozef R., ktorý polícii ukázal svoju verziu prípadu. Vyšetrovacie orgány sa zatiaľ k detailom nevyjadrujú.

"Dnešná rekonštrukcia výrazne posunula, alebo objektivizovala vierohodnosť môjho klienta," povedal obhajca Jaroslava K., Daniel Lipšic. To, že boli obaja obvinení na mieste činu nepopierajú. Akcia prebehla z iného dôvodu. "Kto bol tým strelcom, kvôli tomu sa robila rekonštrukcia a závisí to od výsledkov znaleckého dokazovania," uviedol prokurátor Jozef Kandera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy