Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z manžela a svedka sa stal hlavný podozrivý. Matku dvoch detí našli v dome mŕtvu
Zdielať na

Z manžela a svedka sa stal hlavný podozrivý. Matku dvoch detí našli v dome mŕtvu

LUČENEC / Iba 26-ročnú mladú ženu, matku dvoch malých detí, mal nájsť mŕtvu jej druh. Bola dobitá a krvavá. Ten aj privolal záchranárov. Napriek tomu, že išiel s policajtmi na výsluch ako svedok, zrejme sa prípad otočí. Rodina nebohej si totiž myslí, že za jej smrť môže práve on.

Obaja mladí ľudia, rodičia dvoch malých dvoj a štvorročných detí, chodili spolu už niekoľko rokov. Keď sa 25-ročný Mário vrátil z väzby, kde bol pre krádeže, začali spolu žiť a to práve v rozostavanej budove na sídlisku Rúbanisko v Lučenci.

Podľa slov jej mamy, ktorá žila oproti nim v sociálnej ubytovni, sa mal mladý pár často hádať. Ľubica sa ale napriek tomu k Máriovi vždy vrátila. "Ona ho strašne ľúbila, ale on jej furt kričal, že ju zabije," vraví nešťastná mama obete. 

Nejasný sled udalostí 

Ešte včera bola s Ľubicou matka na nákupoch. Sťažovala sa, že sa necíti dobre, pretože spadla zo schodov a poudierala sa. Ráno už bola mŕtva. Pravdepodobne sa večer s Máriom pohádali, čo nebolo ničím výnimočným a zrejme aj pili alkohol. Mário mal po hádke odísť a vrátiť sa až ráno. A práve vtedy ju vraj našiel a privolal záchranárov.

"Na tiesňovú linku volal manžel, že našiel svoju manželku dobitú, krvavú, bez dýchania, nejavila známky života. Záchranári po príchode na miesto za asistencie polície už bohužiaľ konštatovali úmrtie tejto mladej ženy," informuje hovorca operačného strediska Jozef Minár. 

Pochybnosti o nevine 

Telo mladej ženy ležalo na zemi na prízemí. Bola bez topánok a ukrytá pod množstvom šatstva. Privolaný súdny lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a pre presnú príčinu smrti nariadil pitvu. Mário išiel s políciou na výsluch. Napriek tomu, že figuroval ako svedok, ľudia si myslia iné. "Zabil ju. Sto percent ju zabil on. Stále to kričal. Ja ju zabijem," pokračuje Ľubicina matka.

Po pár hodinách od výsluchu sa situácia zmenila a Mário v tomto prípade figuruje ako hlavný podozrivý.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy