Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Odstraňoval poruchu unikajúceho plynu a skončil v nemocnici s popáleninami
Zdielať na

Odstraňoval poruchu unikajúceho plynu a skončil v nemocnici s popáleninami

HORNÉ TUROVCE / Plyn unikal z prípojky pred rodinným domom. Keď sa snažili poruchu opraviť, plyn začal horieť. Pracovník plynární skončil s popáleninami v nemocnici. Ľudí z okolitých domov evakuovali.

V utorok podvečer si okoloidúci muž všimol, že v rodinnom dome uniká plyn. Okamžite zalarmoval obyvateľov domu. "Ako to on zacítil, hneď zazvonil, hneď sme volali poruchovú službu, hneď aj prišli, asi o hodinu," opisuje syn majiteľa domu Zsolt Fabián. Rodina zavolala poruchovú službu. Plynári prišili zhruba o hodinu a pustili sa do opravy prípojky, z ktorej unikal plyn.

 Pri práci na odstránení poruchy, začal plyn z ničoho nič horieť. "Chlapík od plynárov to opravoval, zrazu to buchlo a začalo to horieť," hovorí majiteľ domu Alexander Fabián. Z prípojky šľahali obrovské plamene. "Od tej prípojky ho kúsok odhodilo," dodáva jeho syn Zsolt. 

Zraneného plynára odviezli záchranári do nemocnice s popáleninami rúk a tváre. Rodina rýchlo zavolala hasičov a záchranárov. Ešte pred ich príchodom sa snažili požiar uhasiť, no nepodarilo sa im to. Oheň dostali pod kontrolu až hasiči. "Doniesol som vo vedrách vodu a potom hasičský prístroj, ale s tým som to neuhasil," hovorí Alexander.

"Desať ľudí bolo evakuovaných, dvaja prišli sem na obecný úrad. To sú starší ľudia, ktorí nemajú rodinu, blízkych. Ostatní boli umiestnení u svojich blízkych," opisuje zastupujúci starosta obce Peter Varga. Po asi troch hodinách sa ľudia mohli vrátiť naspäť domov. Majiteľ domu si nevie vysvetliť, čo sa mohlo stať. Príčina vzniku poruchy je predmetom vyšetrovania. "Polícia okolnosti tejto udalosti preveruje," potvrdila hovorkyňa krajských policajtov v Nitre Renáta Čuháková.

Pre únik plynu v utorok evakuovali ľudí z okolia stanice metra v Londýne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy