Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodeji ukradli sedem vlčiakov. Vodič mal navyše štyri promile
Zdielať na

Zlodeji ukradli sedem vlčiakov. Vodič mal navyše štyri promile

DOĽANY/KLČOV / Na Spiši opäť vyčíňali zlodeji psov. Z areálumala bývalého družstva ich ukradli až sedem naraz. Psy naložili do malého auta a cieľom ich transportu mala byť tamojšia osada. Páchateľov ale zastavila náhodná cestná kontrola.

Chovná stanica v areáli bývalého družstva v Doľanoch padla do oka trojici osadníkov z Kaľavy neďaleko Krompách. Kradnúť sa vybrali po tme a do auta, ktorým prišli, postupne naložili siedem ovčiakov z reťazí a kotercov.

Traja muži a sedem psov v jednom aute ďaleko nedošli. V obci Klčov na autobusovej zastávke stála policajná hliadka. A tá si všimla pomaly sa približujúce auto.

Podozrivé auto policajti zastavili. Trojica mužov vo veku 17, 25 a 28 rokov už má na krku obvinenie z krádeže. Okrem netradičného nákladu  vzbudil pozornosť aj samotný vodič. Ten nielenže v živote nemal vodičský preukaz ale dokonca už mal aj zákaz šoférovať. A aby toho nebolo málo – nafúkal viac ako štyri promile. "Dvadsaťpäťročný vodič bol navyše obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia" uviedol hovorca prešovskej krajskej polície Daniel Džobaník. 

Ukradnuté psy, všetko to boli v podstate ešte šteňatá, ale cvičené psy. Škody odhadol majiteľ na 12 tisíc eur. Ťažko povedať, čo so psami zamýšľali, no namierené mali do osady v Kaľave. Nie je tomu tak dávno, čo zlodeji psov vyčíňali na Šariši. Ich obeťou sa stala aj 11-ročná Nina, ktorú potom osadníci doslova stiahli z kože.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy