Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dvaja lupiči prepadli v dome staršiu ženu, k hlave jej priložili zbraň
Zdielať na

Dvaja lupiči prepadli v dome staršiu ženu, k hlave jej priložili zbraň

Archívne video

VYŠNÉ REMETY / Vo vlastnom dome prepadli dvaja ozbrojení muži 68-ročnú ženu. Incident sa stal v obci Vyšné Remety (okres Sobrance). S kuklami na hlavách a v čiernom oblečení sa k nej vlámali neskoro v noci.

Ľudmila žije sama. Z toho, čo sa stalo sa nevie spamätať a tvrdí, že stačilo málo a mohla zomrieť. "Toto si prežiť. To nie sú ľudia, ale vandali. Príde vás do domu zabiť," hovorí prepadnutá žena. 

Dvaja maskovaní páchatelia sa v noci vlámali do rodinného domu, v ktorom spala 68-ročná dôchodkyňa. So zbraňou v ruke a pod hrozbou vyhrážok od nej žiadali peniaze. "Stáli nado mnou. Jeden z tej strany a druhý z tej strany. Pištoľou mi mieria do hlavy davaj peniaze a davaj peniaze," opisuje priebeh prepadu Ľudmila. 

Lupiči vošli do domu vchodovými dverami, na ktorých rozbili sklo. Následne si odomkli kľúčom, ktorý bol z vnútornej strany dverí a potichu sa vkradli do izby, kde spala nič netušiaca žena.

Žena im tvrdila, že žiadne peniaze nemá a tak jeden z páchateľov ju pištoľou niekoľko krát surovo udrel po tvári a hrudi. Bezbranná dôchodkyňa sa pred dvojicou agresorov nevedela ubrániť a tak ju násilím odvliekli do kuchyne, kde v besnení pokračovali.

Ľudmila nabrala odvahu a na páchateľov sa zahnala lopárikom a začala kričať o pomoc. Zrejme až vtedy si uvedomili, že sa ich nebojí a žiadne peniaze im nedá. "Otvorila som si okno a kričala ľudia pomoc. A keď som im nedávala peniaze, tak aj utiekli," dodáva Ľudmila. 

Dôchodkyni medzitým vzali mobilné telefóny, aby si nemohla privolať pomoc. Tie sa neskôr našli na poli neďaleko jej domu. Žena nestrácala čas a ihneď utekala pre pomoc k susedom a privolali políciu. "Dôchodkyňa našťastie neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody," dodala Mésarová. 

Prednedávnom prepadli maskovaní lupiči poštárku. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy