Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodej kradol na benzínovej pumpe obrubníky, dôvod ale nepozná
Zdielať na

Zlodej kradol na benzínovej pumpe obrubníky, dôvod ale nepozná

SPIŠ / Krádež, aká sa na Spiši hľadá iba ťažko. Obrubníky na jaklovskej benzínovej pumpe počas noci sa stratili. Dôvod krádeže nevie ani samotný zlodej. Tomu prekazili plány pohotoví policajti a pumpári.

Zlodeji zaparkovali na parkovisku pri pumpe. Auto postavili pred bezpečnostnú kameru a pustili sa do práce. Pred týždňom vzali polovicu. Vtedy im to trvalo 40 minút.

Presne po siedmych dňoch sa zlodeji na benzínku vrátili, opäť s rovnakou dodávkou aj zámerom. Kradnúť začali taktiež o tretej hodine nadránom. "Tú druhú časť, kedy ukradli tých 18násť a boli prchytení hliadkou polície z Gelnice, to bolo za 10 minút," vysvetľuje vedúci benzínovej pumpy Ladislav Lukáč. 

Zlodeji ale mali smolu, podozrivá dodávka neunikla pozornému oku gelnických obvodných policajtov. Dvoch mužov tak zadržali v spolupráci s pumpármi priamo pri naloženej dodávke. "Ďalšími úkonmi bolo zistené, že 34-ročný Košičan spáchal za predchádzajúcich dvanásť mesiacov obdobný majetkový priestupok v meste Prešov, a preto z uvedeného dôvodu bolo mužovi vznesené obvinenie za prečin krádeže," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Dôvod, na čo boli ukradnuté obrubníky, nevie ani samotný zlodej. Podľa majiteľov kradli na objednávku, využiť obrubníky môžu stavebné firmy: "Možno si to niekto vie dať doma aj do záhrady. Alebo urobiť nejaký malý múrik," povedal vedúci benzínovej pumpy.

Košičana Petra riešil spišskonovoveský sudca v superrýchlom konaní. Zo súdu odišiel bez pút a s dvojročnou podmienkou.

​Označenie na pumpách sa postupne vynovuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy