Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri rozsiahlom požiari prišli o strechu nad hlavou tri rodiny
Zdielať na

Pri rozsiahlom požiari prišli o strechu nad hlavou tri rodiny

SOBRANCE / Tri rodiny s deťmi prišli v noci z nedele na pondelok o strechu nad hlavou. Požiar zachvátil rodinný dom v sobraneckej osade. Oheň spozorovali susedia, ktorí rýchlo utekali domácim na pomoc.

Plamene šľahajúce zo strechy si všimli vystrašení susedia. Požiar vypukol v dome, v ktorom spali dospelí s malými deťmi. "Zobudili ma susedia, ja som spal. Vnučku som zobral von, zaťa aj dcéru. Z ničoho nič my sme vyšli vonku a všetko horí," uviedol obyvateľ domu.

Majitelia domu rýchlo vzali deti a utekali s nimi do bezpečia. Ostalo im len to, čo mali práve na sebe. V osade zavládla panika a strach. "Možno ich bolo dokopy 10 detí, ale šaty a všetky veci tam ostali. Máme tu aj dievčatko dvojmesačné a deti sú tu," povedal osadník. 

"Po našom príchode sme zistili, že celá strešná konštrukcia je prepadnutá dovnútra, išlo o horenie po celom obvode," opísal veliteľ zásahu hasičov v Michalovciach Peter Janočko. Hasiči z Michaloviec a zo Sobraniec bojovali s požiarom do skorých ranných hodín. Tri rodiny s deťmi prišli napriek tomu o strechu nad hlavou. "Hovorím, že tú chudobu čo mali, aj tá im zhorela. Nemôžem tomu uveriť, čo sa stalo mojej svokre, mojim príbuzným," povedal osadník.

Hasiči napokon museli rozobrať celú strechu, aby sa dostali k skrytým ohniskám požiaru. Zo skromného príbytku zostali už iba obhorené múry. Nikomu z osadníkov sa nič nestalo. "Príčinou vzniku požiaru bolo porušenie celistvosti komínového telesa, kedy pravdepodobne došlo k vznieteniu drevenej konštrukcie stropu a strechy rodinného domu," povedal zisťovateľ príčin požiaru v Michalovciach Marián Kováč. Podľa neho bol dom navyše v zlom stave. "Môžeme povedať, že pri tomto požiari boli všetky komínové telesá v provizórnom stave, neboli konštrukčne vyhotovené v súlade s vyhláškou a vlastne to bola uvedená príčina vzniku požiaru," uviedol Kováč. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy