Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bezdomovec brutálne dokopal do hlavy kamaráta pre alkohol
Zdielať na

Bezdomovec brutálne dokopal do hlavy kamaráta pre alkohol

PRIEVIDZA / V centre Prievidze sa pobili dvaja bezdomovci. Tí sa podľa mestskej polície pohádali kvôli alkoholu. Tridsaťpäťročný muž udrel svojho kamaráta najskôr päsťou do tváre. Ten spadol na zem. Útočník to využil a začal ho kopať do hlavy. Robil to s veľkou intenzitou. Muž sa nedokázal brániť.

Bezdomovci najskôr pokojne posedávali pred obchodným domov v centre mesta. Približne po pol hodine sa začali hádať a následne aj biť. "Ranou do tváre ho zrazil do tváre a bezbranného človeka na zemi kopal," povedal Vít Zajac, hovorca Mestskej polície Prievidza. Muž svoju obeť kopal priamo v centre mesta na pravé poludnia. "Útočil stále na hlavu, tie útoky boli brutálne," hovorí Zajac. Ľudia, ktorí chodili okolo si ich takmer vôbec nevšímali. Útočník svoju obeť neustále kopal.

"Mohlo by sa zdať, že chce útočník obeti poskytnúť prvú pomoc, ale keď sa presvedčí, že dýcha, tak ho kope ďalej. Je to veľmi brutálny útok," povedal Vít Zajac. Napadnutý muž bol celý od krvi a útočníka prosil, aby prestal. Ten si ale nedal povedať. "Mal ťažké topánky, útok s takýmto niečím na človeka je akoby útok so zbraňou, môže spôsobiť vážne poranenia," povedal Zajac.

Keď si operačný dôstojník na mestskej polícii všimol, čo sa deje, okamžite na miesto poslal všetky voľné hliadky. Útočníka zadržali a zranený muž bol prevezený do nemocnice. "Pacient bol privezený s tržnými ranami na hlave, zlomeným nosom a mal vyrazené dva zuby. Na to, aká bitka tam bola popisovaná, obišiel dobre," povedal Jozef Kubík, námestník riaditeľa Nemocnice Bojnice.

"Páchateľ hliadke povedal, že obeť útoku mu mala údajne odcudziť alkohol, malo ísť o pivo a víno," hovorí o údajnej príčine bitky Vít Zajac. "Policajti z Prievidze vzniesli obvinenie vo veci prečinu výtržníctva voči 35-ročnému mužovi z okresu Prievidza," Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy