Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muža, ktorého policajti museli zastaviť výstrelmi do pneumatík, už obvinili
Zdielať na

Muža, ktorého policajti museli zastaviť výstrelmi do pneumatík, už obvinili

VERNÁR / Prípad sobotňajšej streľby medzi obcami Vernár a Hranovnica má pokračovanie. Popradskí kriminalisti s kukláčmi zadržali 25-ročného muža. V nedeľu už v prípade padlo obvinenie. Muž je obvinený zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok.

Policajti chceli auto medzi Vernárom a Hranovnicou skontrolovať, no Dušan, namiesto toho, aby zastavil, šliapol na plyn. Ozvalo sa preto niekoľko varovných výstrelov, ani tie ale vodiča nespomalili a pokračoval v jazde. Policajti tak mierili na pneumatiky, ktoré zasiahli. 

Podľa informácií TV JOJ nechcel vodič po zastavení vystúpiť, a tak kukláči rozbili predné okno a Dušana vytiahli. Pätnásťročné dievča po výsluchu prepustili, no vodiča nie. V aute mu totiž našli stopy po drogách. Popradskí kriminalisti mu preto prehľadali aj byt v Spišskej Belej, kde našli marihuanu. "Podľa znaleckého skúmania zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 357 obvykle jednorázových dávok drogy," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik.

Podľa informácií TV JOJ sledovali popradskí kriminalisti Dušanovu nelegálnu činnosť už dlhšie. Akcia teda nebola náhodná a marihuana nebola jedinou látkou, ktorú našli. "Pri prehliadkach popradskí kriminalisti zaistili aj ďalšie veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, ktoré budú podrobené znaleckému skúmaniu v ďalšom konaní," povedal Džobanik.

Dušan teda ostáva v cele, odkiaľ poputuje pred sudcu, ktorý rozhodne o jeho väzbe. "Popradský vyšetrovateľ obvinil 25-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby," uviedol Džobanik. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy