Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po oslave sa rozhodol ísť domov autom. Po pár metroch nabúral
Zdielať na

Po oslave sa rozhodol ísť domov autom. Po pár metroch nabúral

BANSKÁ BYSTRICA / Vracal sa domov z rodinnej oslavy, no jazda pod vplyvom alkoholu sa 32-ročnému vodičovi nevyplatila. Hoci chcel prejsť iba pár ulíc k svojmu domu, nepodarilo sa mu to. Po pár metroch nabúral do stĺpa verejného osvetlenia.

Tridsaťdvaročný Banskobytričan bol aj s priateľkou na rodinnej oslave a hoci popíjal alkohol, rozhodol sa, že domov pôjde na aute. Od domu ho totiž delilo len pár ulíc. Riskovať sa mu ale neoplatilo.

"Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Vodičovi sa domov dostať nepodarilo. Po relatívnej krátke vzdialenosti nabúral do stĺpa neďaleko autobusovej zastávky.

Jeho riskantná jazda neskončila žiadnym zranením. Náraz si odniesol stĺp verejného osvetlenia. "Pri dychovej skúške vodičovi namerali 0,72 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 1,5 promile," povedala Faltániová.

Vodič na mieste prišiel o vodičský preukaz a nevyhne sa ani trestnému stíhaniu. Uhradiť bude zrejme musieť aj spôsobené škody. "Nehoda je v štádiu vyšetrovania a vodičovi bude v krátkej dobe vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Faltániová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy