Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vodič zrazil na priechode školáka. Nezastal, len nakričal na ženu, že chlapca nestrážila
Zdielať na

Vodič zrazil na priechode školáka. Nezastal, len nakričal na ženu, že chlapca nestrážila

LUČENEC / Policajti z Lučenca pátrajú po vodičovi, ktorý uplynulý týždeň v centre mesta zrazil školáka. O pomoc prosia aj ľudí, ktorí boli svedkami kolízie. Adrián po zrážke spadol na zem a auto mu ešte prešlo cez nohu. Reakcia vinníka bola šokujúca.

Školák Adrián sa vracal z hudobnej školy domov. Potreboval prejsť cez priechod pre chodcov na dvojprúdovej ceste. Vykročil však až potom, keď bol presvedčený o tom, že je to pre neho bezpečné. "Prvé auto zastalo, tak on vošiel do cesty, no ako pokračoval ďalej, tak vlastne v tom druhom prúde to auto prednosť nedalo a to ho zrazilo. Veril tomu, že ak stojí jedno auto, tak zastane aj druhé," hovorí matka zrazeného chlapca.  Po náraze chlapec spadol na zem a auto mu ešte prešlo po nohe. Vinník zareagoval prekvapivo. "Zastal, začal sa tam rozkrikovať po žene, že čo si ho nestrážite a potom ušiel," hovorí zrazený chlapec.

Vodič jednoducho len stiahol okienko a kričal na neznámu ženu, o ktorej si myslel, že je chlapcova matka. Z auta ale nevystúpil a ani sa nesnažil zistiť, či sa školákovi niečo nestalo. Z miesta odišiel. Pátrajú po ňom policajti. "Stane sa. Ja nevravím, že to ten pán chcel urobiť naschvál, ale jednoducho, keď sa to stalo, nemal odísť z toho miesta. Nielen ten šofér, ale aj tí chodci boli takí ľahostajní voči tomu," hovorí matka zrazeného Adriána.

"Podľa doposiaľ vykonaného objasňovania toto vozidlo bolo tmavej farby a pravdepodobne ide o motorové vozidlo Volkswagen Golf," upresnila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB. Zato reakcia malého chlapca, ktorý je v tomto prípade obeťou, bola úplne iná. "Ja nechcem, aby sa mu niečo stalo, ja som mu hneď odpustil," hovorí malý Adrián.

Svedkami kolízie bolo pravdepodobne viac ľudí. Ak máte dôležité informácie, ktoré by mohli napomôcť k objasňovaniu, zavolajte na známe číslo 158. Najdôležitejším svedkom je vodič, ktorý dal chlapcovi prednosť. Ten síce vystúpil a Adriánovi bežal na pomoc, no následne tiež odišiel. "Že si ešte opakoval evidenčné číslo toho vozidla, len ostatní šoféri, ktorí stáli za ním, tak boli nervózni, vytrubovali, tak sadol do auta a odišiel. Takže nemáme nikoho," hovorí Adriánova matka.

Vodiča sa už ale napokon policajtom podarilo stotožniť vďaka kamerovému záznamu. Adrián je ešte v domácej liečbe, jeho zranenia, našťastie, nie sú vážne.

Pozrite si archívnu reportáž o deťoch zrazených na priechode:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy