Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti použili varovné výstrely, agresívneho muža ale vo vyčíňaní nezastavili
Zdielať na

Policajti použili varovné výstrely, agresívneho muža ale vo vyčíňaní nezastavili

SEREĎ / Na Topoľovej ulici zasahovali zhruba okolo polnoci policajti. Privolali ich ku konfliktu, pri ktorom mal 37-ročný Jakub Š. z Českej republiky napadnúť ženu. Keď hliadka mestskej polície prišla na miesto, zaútočil aj na nich. Nepomohli ani varovné výstrely.

Po príchode hliadky na miesto, použil mestský policajt niekoľko varovných výstrelov. Napriek tomu sa 37-ročný Jakub neupokojil. Kým sa ale policajti rozhodli použiť služobnú zbraň, streľbe predchádzala záchranná akcia. Hliadku privolali obyvatelia ulice, ktorí počuli krik o pomoc. "Okolo polnoci bola hliadka mestskej polície na služobnom zákroku, na ulici Topoľovej, kde z dvora rodinného domu kričala žena o pomoc. Následne bol začutý aj muž, ktorý sa jej vyhrážal zabitím," povedal Ladislav Fabo, náčelník MsP Sereď.

Keďže policajtom nikto neotváral, preskočili vysoký plot a snažili sa ženu pred mužom ochrániť. Ten zaútočil na hliadku a so sklom v ruke, ktorý držal ako nôž sa snažil bodať. "Hliadka vykonala služobný zákrok, pri ktorom bola fyzicky napadnutá od spomínaných obidvoch osôb, následne bola použitá služobná zbraň, ktorej použitie som vyhodnotil v súlade so zákonom," hovorí Fabo.

Nečakaný útok na hliadku od Jakubovej partnerky Nikoly, ktorá sa pridala na stranu muža, ktorý ju krátko predtým chcel zabiť, policajtov možno na chvíľu zaskočil, ale nakoniec celý zákrok zvládli dobre a útočníkov spacifikovali. "Jedného muža ošetrili záchranári na mieste a ponechali, nevyžadoval transport do nemocnice a dve osoby boli prevezené do nemocnice v Galante s ľahkými poraneniami," povedal Jozef Minár, hovorca Operačného strediska ZZS.

Podľa informácii blízkych policajnému vyšetrovaniu obaja útočníci, ktorí pochádzajú z Českej republiky, mali byť pod vplyvom omamných látok. V dome na stole sa mali nachádzať drogy. Divoký párik skončil v nemocnici na ošetrení. Podľa informácii z miesta Jakubovi mala odrazená guľka zraniť rozkrok. Nikola mala len povrchové poranenia.

Práve mestskí policajti sa podľa ich slov pri podobných zákrokoch stretávajú s ignoráciou a útokmi na ich osobu. Pritom aj oni sú rovnako verejnými činiteľmi, ako štátni policajti. "V súvislosti s udalosťou v meste Sereď začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa. Dve osoby, muž a žena boli obmedzené na osobnej slobode. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony," povedala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava.  Je možné, že Jakubovi k útoku pripíšu ešte aj nebezpečné vyhrážanie.

Pozrite si archívnu reportáž o útoku mladíka na vlastnú matku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy