Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ženu v plnej rýchlosti zrazilo auto. Prechádzala v tme cez diaľnicu
Zdielať na

Ženu v plnej rýchlosti zrazilo auto. Prechádzala v tme cez diaľnicu

KOŠICE / Na diaľničnom privádzači z Košíc do Prešova v piatok večer vyhasol život 43-ročnej chodkyne. V plnej rýchlosti ju zrazil vodič Fordu, ktorý nemal šancu ju zbadať. Silný náraz žena neprežila. Osudným sa jej stalo prebiehanie cez cestu na mieste, kde nemala čo hľadať. Nepomohlo ani oplotenie, ktoré na frekventovanej ceste, na ktorej sa stalo už množstvo podobných tragických nehôd, pribudlo len nedávno.

Vodič Fordu nemal šancu zareagovať, žena oblečená v tmavom mu vbehla priamo pod auto. Vodič vychádzal z Košíc smerom do Prešova. Ženu bez akýchkoľvek reflexných prvkov si 25-ročný šofér vôbec nevšimol a autom do nej v plnej rýchlosti narazil. "Bol to zlomok sekundy, chodec, pani v tmavom mi skočila do cesty, zrazil som ju," opísal nehodu otrasený vodič. Vodič bol po náraze v šoku, keď vyšiel z auta, žena ležala bezvládne na ceste. Pomôcť jej už nedokázal.

Mladý muž ihneď telefonoval na políciu. Množstvo policajných hliadok bolo na mieste do pár minút. Onedlho dorazili i policajní vyšetrovatelia. "Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo. V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ policajného zboru trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," povedala Jana Mesárová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Auto zostalo po náraze totálne zdemolované. Mladíkovi, ktorý je vodičom z povolania sa, našťastie, nič nestalo. "Bol som v šoku, jasné, že to je šok, nestalo sa mi to ešte nikdy v živote," povedal po nehode.

Prečo nebohá žena prebiehala cez štvorprúdovú rýchlostnú komunikáciu a ďalšie podrobnosti a príčiny nehody polícia vyšetruje. Zrejme však bývala v jednej z chatrčí v osade popri ceste. Za ostatné roky práve na úseku, kde došlo k nehode vyhaslo už niekoľko životov. Tragickej nehode nezabránilo ani oplotenie medzi zvodidlami.

Viac uvidíte v relácii KRIMI o 19:00h.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode chodkyne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy