Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zdrogovaný muž unikal polícii na kradnutom BMW s letnými gumami. Vyskočil za jazdy
Zdielať na

Zdrogovaný muž unikal polícii na kradnutom BMW s letnými gumami. Vyskočil za jazdy

Archívna reportáž

NOVÉ MESTO POD SMRKOM / Luxusné auto v prevedení kabriolet išlo podozrivo pomaly. Cesta bola totiž pokrytá snehom a BMW malo letné pneumatiky. Policajti sa preto pokúsili vodiča zastaviť. Nepodarilo sa, ten im začal unikať. Napokon sa rozhodol pre prekvapivý krok.

Vodič čierneho BMW po výzve policajtov na zastavenie náhle zrýchlil, hoci bolo zjavné, že má na snehu veľké problémy. Po pár sto metroch sa preto pokúsil o útek po vlastných nohách. Z auta za jazdy vyskočil a bežal do poľa.  "Pridať plyn nikam neviedlo. Vozidlo sa na snehom pokrytej vozovke len roztancovalo, bez akéhokoľvek zrýchlenia," vysvetľuje policajný hovorca Vojtěch Robovský konanie muža. Luxusné vozidlo nechal napospas osudu. Po tom, čo z neho vyskočil, auto ostalo ešte v pohybe.

Policajti muža napokon chytili v neďalekom lesnom poraste. V rozmočenom teréne boli jeho šance na únik mizivé. "Cezpoľný" beh mal dĺžku zhruba tri kilometre. "Cudzinec bol na konci so silami. Policajt muža, ktorý sa nechcel vzdať a aktívne útočil, zadržal s pomocou donucovacích prostriedkov," povedal Robovský.

Ihneď po zadržaní putoval 26-ročný muž na policajné oddelenie kde sa podrobil testu na prítomnosť omamných a psychotropných látok. Ten bol pozitívny. Ako sa navyše ukázalo, auto ukradli v ten deň v nemeckom Mníchove, teda muž s ním prešiel vyše 500 kilometrov a smeroval k poľským hraniciam. Mužovi za jeho činy hrozí až 6 rokov za mrežami.

Pozrite si autentický policajný záznam z naháňačky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy