Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prípad vykrvácaného muža v byte je vyriešený. Ženu sa podarilo zachrániť
Zdielať na

Prípad vykrvácaného muža v byte je vyriešený. Ženu sa podarilo zachrániť

KOŠICE / Na košickom sídlisku Dargovských vykrvácal starší muž, jeho manželku záchranári previezli do nemocnice. Polícia vlani v júni pracovala s verziou, že mužovi na druhý svet pomohla jeho manželka. Ženu však trestne stíhať nebudú.

Smrť šesťdesiatročného muža polícia vyšetrovala pre podozrenie z násilného trestného činu. To sa ale napokon nepotvrdilo.

Lekár Koloman bol invalidný dôchodca a trpel depresiami. Spolu s manželkou sa rozhodli ukončiť svoj život. Najskôr užili veľké množstvo liekov, následne si muž spôsobil hlbokú reznú ranu v oblasti lakťa. Jeho manželka si porezala tepny a žili. Z posledných síl ale zatelefonovala na tiesňovú linku a oznámila, že s manželom spáchali samovraždu. "Malo dojsť údajne k sebapoškodeniu, volala manželka, že jej 63 ročný manžel si ublížil, následne sa spojenie prerušilo, a operátorom sa nepodarilo s nahlasovateľkou opätovne spojiť," povedal vtedy hovorca košickej záchranky Igor Krupa. 

Ženu sa však napokon podarilo zachrániť. Jej manželovi už záchranári pomôcť nedokázali. Polícia následne začala trestné stíhanie pre zločin vraždy. Zo záverov znaleckých posudkov ale vyplynulo, že muž nôž použil sám. "Vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie z dôvodu, že sa nestal skutok, pre ktorý sa trestné stíhanie viedlo. Vo veci bolo vykonané rozsiahle dokazovanie, z ktorého vyplynulo, že na smrti poškodeného sa nepodieľala iná osoba," podal vysvetlenie hovorca krajskej polície Košice Milan Filičko. 

Koloman zanechal aj list na rozlúčku, v ktorom podľa denníka Korzár uviedol, že pred sebou s manželkou už nemajú žiadnu perspektívu. "Vyšetrovateľ vyslovil záver, že poškodený si smrteľné zranenia spôsobil sám pod vplyvom ťažkého depresívneho stavu, ktorý u neho dlhodobo pretrvával," uzavrel situáciu Filičko. 

Prípadu sme sa v Novinách venovali už v júni minulého roka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy