Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V minulosti vyberal výpalné pre Piťovcov. Teraz uzavrel dohodu o vine a treste
Zdielať na

V minulosti vyberal výpalné pre Piťovcov. Teraz uzavrel dohodu o vine a treste

BANSKÁ BYSTRICA / Vo štvrtok si ďalší člen zo zločineckej skupiny piťovci vypočul svoj trest. V súčasnosti vyštudovaný právnik z Bratislavy priznal, že bol pred rokmi členom takzvaného výjazdu a pre piťovcov vyberal výpalné. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici ho odsúdil na dvojročný podmienečný trest.

Dobehla ho vlastná minulosť. S podsvetím prerušil kontakty ešte pred rokmi, 42-ročný, v súčasnosti už vyštudovaný právnik, sa priznal k tomu, že patril do zločineckej skupiny piťovcov, kde fungoval ako člen takzvaného výjazdu.

Skupina vyberala výpalné, peniaze účtovali majiteľom podnikov či reštaurácií za poskytnutie akejsi ochrany pred konkurenčnými skupinami. Peniaze sa následne delili medzi jednotlivých členov skupiny podľa hierarchie. Platili z nich advokátov, podplácali policajtov či sudcov a ľudí, ktorí im poskytovali falošné alibi.

Muž uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. "Skončil činnosť pre zločineckú skupinu ešte v roku 2004, odvtedy vedie usporiadaný život, spravil si vysokú školu," vysvetľuje prokurátor. S ním sa dohodol na dvojročnom podmienečnom treste, so skúšobnou dobou na dva roky. Keďže súd dohodu schválil, okamžite nabrala platnosť. 

S prokurátorom sa tak dohodol na dvojročnom podmienečnom treste, so skúšobnou dobou na dva roky. Keďže súd dohodu schválil, dnešným dňom je rozhodnutie právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy