Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ivan Katrinec zostáva za mrežami. Sudca naňho uvalil väzbu
Zdielať na

Ivan Katrinec zostáva za mrežami. Sudca naňho uvalil väzbu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Muž, ktorý sa verejne angažoval v medializácii viacerých kontroverzných prípadov si v utorok vypočul rozhodnutie sudcu bratislavského súdu. Spolu s ďalšími dvoma obvinenými bol vzatý do väzby a čelí obžalobe z vydierania istého podnikateľa.

Katrinca policajti zadržali ešte v piatok ráno. Spolu s Katrincom je zadržaný aj ďalší muž z Topoľčian a jedna žena. Podľa neoficiálnych informácií sú osoby zadržané a už aj obvinené v súvislosti s vyšetrovaním vydierania podnikateľa z Bratislavy. Úloha Katrinca v prípade je zatiaľ nejasná. Isté je ale to, že spolu s ďalšími dvomi obvinenými ostávajú vo vyšetrovacej väzbe.

Podľa policajného vyšetrovania mala obvinená trojica, medzi nimi aj Ivan Katrinec, od leta minulého roka vydierať istého podnikateľa. Žiadali od neho uznanie dlhu a vyplatenie 350 000 eur. Ak by tak neurobil, hrozili mu zverejnením kompromitujúcej fotografie s chúlostivým obsahom a s homosexuálnou tematikou. "Vykonštruované, bez jediného svedka. Nesmiete bojovať proti silným, lebo sa vám stane to, čo mne," uviedol na adresu svojich obvinení.

Katrinca si mali najať na "špinavú" robotu istí ľudia, pretože vedeli, že sa angažuje v mediálne zaujímavých prípadoch, a že v prípade potreby dokáže informácie z káuz spropagovať správnym smerom. 

V utorok sa Katrinec prvýkrát vyjadril pre televíziu JOJ a naznačoval, že jeho zatknutie a vzatie do väzby súvisí s kauzami, ktorými sa zaoberal. Konkretizovať ale nič nechcel. "Poviem vám potom," uviedol. Zadržali ho presne týždeň pred 12. výročím tragédie v Hejciach. V tomto prípade sa Katrinec angažuje, pretože spochybňuje oficiálne príčiny havárie vojenského lietadla z januára 2016. V čase zatknutia organizoval zájazd na pietnu spomienku, sám sa ale na nej nebude môcť zúčastniť, keďže zostáva vo väzbe.

Za vydieranie závažnou formou hrozí podľa trestného zákona všetkým obvineným 20 až 25-ročný trest, prípadne doživotie.

Ivana Katrinca zdržali a obvinili z podozrenia z vydierania:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy