Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slovenskí colníci zastavili podozrivú dodávku, tlačilo sa v nej 19 utečencov
Zdielať na

Slovenskí colníci zastavili podozrivú dodávku, tlačilo sa v nej 19 utečencov

ŠAHY / Nitrianski colníci spozorovali podozrivé auto pri bežnej kontrole n ahraničnom priechode. V upravenej dodávke s ukrajinským vodičom sa tlačilo 19 utečencov. Medzi nimi boli aj malé deti.

Podozrivú dodávku s ukrajinskými evidenčnými číslami, ktorá na naše územie prichádzala z Maďarska, sa colníci rozhodli zastaviť a skontrolovať. Po tom, ako vodič ukrajinskej dodávky spozoroval colníkov, pokúsil sa pred nimi utiecť. "Toto vozidlo náhle vyplo svetlá a odbočilo z hlavnej cesty," opisuje hovorca nitrianskych colníkov Stanislav Pacher. 

Vodič mal ale smolu, pretože colníci ho našli aj v bočnej ulici. Na otázku či prepravuje tovar odpovedal, že nie. Colníci ho požiadali, aby otvoril dodávku. V malom priestore sa tlačilo 19 ľudí. "Jednalo sa o 13 mužov, štyri deti a dve ženy," upresňuje Pacher.

Dodávka bola špeciálne upravená, aby sa do nej zmestilo čo najviac utečencov. Počas kontroly museli zasahovať aj záchranári. Vodičovi dodávky totiž prišlo nevoľno a mal vysoký tlak. Utečenci boli v poriadku. Vodiča neskôr odviezla polícia. "Zdravotná pomoc vykonala svoje úkony a vodič bol následne odvezený políciou na ďalšie úkony," dopĺňa Pacher.

Podľa informácií televízie JOJ sa v dodávke viezli prevažne ľudia z Vietnamu a z Afganistanu. Odkiaľ a kam smerovali je predmetom vyšetrovania. V dodávke sa našli aj rôzne čiastočne znehodnotené doklady. Utečenci po zadržaní skončili na polícii v Šahách a následne putovali na cudzineckú políciu.

Tento prípad nie je u nás jediný. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy