Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri Prahe havaroval autobus, traja mŕtvi
Zdielať na

Pri Prahe havaroval autobus, traja mŕtvi

Archívne video

PRAHA / Traja ľudia zomreli pri nehode autobusu pri obci Horoměřice pri Prahe. Zhruba tridsať je zranených.

Medzi zranenými sú deti, povedala hovorkyňa pražskej záchrannej služby. Podľa policajnej hovorkyne Moniky Schindlovej zomrela šoférka Superbu, ktorý sa s autobusom zrazil, a dvaja cestujúci z autobusu. Vyprostených už je minimálne desať zranených, ich zranenia sú vážne.

"Do nemocníc teraz prevážame päť ľudí, z toho dve deti, ktorým lekári museli nasadiť umelú pľúcnu ventiláciu, majú úrazy hlavy," povedala hovorkyňa pražskej záchranky Jana Poštová. Stredočeskí a pražskí záchranári ďalej na mieste pracujú a poskytujú starostlivosť zraneným. Po vzájomnej dohode prevzal dispečing pražských záchranárov riadenie celej akcie.

Záchranári aktivovali takzvaný traumaplán, ktorý vyhlasujú pri udalostiach s vyšším počtom zranených. Nemocnica v pražskom Motole už vyhlásila traumaplán I. stupňa, personál sa pripravuje na príjem väčšieho počtu vážne zranených pacientov.

Nehoda sa stala okolo 16:00 na ceste číslo 240. Ide o rovný úsek medzi Horoměřicami a serpentínami, ktorými sa schádza do Prahy. Autobus linky 316, ktorý zrejme išiel smerom z metropoly, pri nehode narazil do stromu. Autobus patril společnosti Arriva. 

Pred pár dňami havaroval autobus aj na Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy