Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd so známou košickou podnikateľkou v kauze odpočtov DPH sa opäť nekonal
Zdielať na

Súd so známou košickou podnikateľkou v kauze odpočtov DPH sa opäť nekonal

KOŠICE / Na okresnom súde v Košiciach malo byť druhé pojednávanie v prípade kauzy nadmerných odpočtov DPH, v ktorej figuruje aj známa podnikateľka Nora Kabrheľová a ďalších 10 osôb. Hoci obžalovaná podnikateľka na súd prišla, senát konať nemohol.

Pojednávanie v kauze nadmerných odpočtov DPH sa nepodarilo otvoriť ani na druhý pokus. Na súd totiž neprišli dvaja obžalovaní. Senát musel pojednávanie odročiť aj z iného dôvodu. Jeden z obžalovaných len nedávno vymenil obhajcu a ten nemal dostatok času na to, aby si preštudoval rozsiahly spis, ktorý má viac ako 10 tisíc strán. Ďalšie hlavné pojednávanie bude začiatkom marca.

Prípad siaha do rokov 2007 až 2010, kedy si obžalovaní mali uplatňovať nadmerné odpočty DPH vo výške šesť a pol milióna eur. Z toho štyri milióny im aj reálne vyplatili. "Obvinení v úmysle získať finančný prospech na úkor štátu vytvorili organizovanú skupinu , ktorá si prostredníctvom najmenej 20 obchodných spoločností uplatňovala nadmerné odpočty DPH," povedal ešte v marci 2017 hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Kabrheľová mala viacerým osobám radiť ako vypracovať falošné účtovné a daňové doklady. Údajne za to získavala provízie. Samotnej Košičanke bolo vznesených 20 obvinení zo 140 samostatných skutkov.

Pozrite si aj staršiu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy