Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žena, ktorá uniesla chlapca (4), nebude trestne stíhaná. Trpí schizofréniou
Zdielať na

Žena, ktorá uniesla chlapca (4), nebude trestne stíhaná. Trpí schizofréniou

Archívna reportáž

KOŠICE / Žena, ktorá koncom augusta minulého roku v nákupnom centre uniesla 4-ročného chlapca počas chvíľky nepozornosti jeho otca, nebude trestne stíhaná. Počas mesiacov skúmania jej duševného stavu dospeli experti k záveru, že trpí vážnou duševnou poruchou.

K únosu došlo počas chvíľky, keď otec malého Tomáša práve platil pri pokladni. Chlapec vybehol z obchodu na chodbu a tam sa ho rýchlo ujala 30-ročná Alexandra. Nalákala ho na hranolčeky. Vzápätí s ním išla na autobusovú stanicu, kde nasadli na spoj a presunuli sa do iného nákupného centra. Strávili spolu niekoľko hodín, zatiaľ ale otec dieťaťa kontaktoval políciu, ktorá rozbehla pátranie. Ozval sa vodič autobusu, ktorý si na ženu s chlapcom spomenul.

Po niekoľkých hodinách policajti ženu zadržali. Chlapec bol v poriadku, žena mu neublížila, práve naopak, starala sa o neho. Pre únos ale skončila vo väzbe, kde bola až doteraz. V tomto prípade nariadili znalecké skúmanie jej duševného stavu, ktoré preukázalo, že trpí vážnou duševnou chorobou - schizofréniou. V dôsledku toho bola v čase spáchania únosu nepríčetná.

Známky zmätenosti vykazuje neustále. "Obvinená nebola schopná rozpoznať nebezpečenstvo svojho konania a svoje konanie ovládať. Trpí závažnou duševnou chorobou, v dôsledku ktorej bola v čase činu nepríčetná," vyjadril sa Milan Filičko, hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach. Podľa znalcov je jej pobyt na slobode pre okolie nebezpečný. Z väzby ju ale prepustili a trestné stíhanie zastavili. Umiestnili ju na psychiatriu.

Pozrite si archívne reportáže k téme:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy