Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dlhé roky slúžil policajnému zboru, teraz čelí žalobe za škodu, ktorú mu spôsobil
Zdielať na

Dlhé roky slúžil policajnému zboru, teraz čelí žalobe za škodu, ktorú mu spôsobil

BRATISLAVA / Dlhé roky slúžil pre slovenských turistov v Chorvátsku ako policajný pridelenec. Teraz ale čelí žalobe za škodu, ktorú mal spôsobiť policajnému zboru, keď si mal neoprávnene uplatniť náhradu výdavkov počas plnenia policajnej misie v holandskom Haagu.

Bývalého styčného dôstojníka Radovana Kyselicu žaluje prokuratúra pre prečin podvodu. Ako policajný pridelenec v Holandsku si mal uplatniť od zamestnávateľa, prezídia policajného zboru, náhrady výdavkov na pobyt v Haagu pre manželku a deti v čase, keď boli mimo mesta. Škodu polícia vyčíslila na 2720 eur a inšpekčná služba ministerstva vnútra konanie policajného pridelenca vyhodnotila ako úmyselne spáchaný prečin. Tento záver si osvojila aj žalujúca prokuratúra. 

Kyselica ihneď ako ho na neoprávnené konanie upozornil nadriadený, peniaze vrátil. No aj tak skončil na súde. Sudca ho uznal vinným z podvodu aj z úmyslu. Dôvodom je, že kariérny policajt dlhodobo slúžiaci v zahraničí bol na vypisovanie papierov riadne zaškolený, mal na to čas, nebol v strese a peniaze po odhalení polícii vrátil, čím sa aj priznal. Rozsudok znie, peňažný trest vo výške 2000 eur. "Klient nesúhlasí s rozsudkom a podal odvolanie voči rozsudku," povedal po pojednávaní jeho obhajca Adrián Kucek. Kyselica sa bráni tým, že urobil len administratívne pochybenie, keď žiadal o peniaze, na ktoré nárok nemal. "Je to pre mňa ťažká životná skúška. Ide aj o moju rodinu. Aby som takto zahodil všetko, čo som dosiahol, to by som musel asi spadnúť z Mesiaca," povedal počas pojednávania obžalovaný expolicajt Radovan Kyselica. 

Pozrite si archívnu reportáž o ďalšom expolicajtovi, ktorý za svoj čin dostal 23 rokov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy