Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poštárka vymkla záchranárov, ktorí viezli malé dievča. Musel zasiahnuť jeho otec
Zdielať na

Poštárka vymkla záchranárov, ktorí viezli malé dievča. Musel zasiahnuť jeho otec

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Spiškonovoveskí záchranári mali dosť komplikovaný zásah. Kým pomáhali 5-ročnému dievčatku s epileptickým záchvatom, ocitli sa doslova za mrežami. Pacientku mali naloženú v sanitke, no nevedeli sa dostať do nemocnice.

Päťročné dievča bolo v Centre voľného času. Okrem straty vedomia mala aj krvavé zvratky. Jej stav bol podľa otca akútny. Nevyhnutnosťou bola lekárska pomoc od záchranárov. Ku pacientke sa dostali bez problémov, problém nastal pri odchode do nemocnice. "Dcéra odpadávala ako keby do spánku. A nikto nevedel čo sa vlastne deje," povedal Marek Straka, ustarostený otec dievčaťa. Sanitka prišla, no záchranárov v areáli uväznila poštárka po tom, čo zamkla železnú bránu, cez ktorú do areálu vošli.

Centrum voľného času a pošta sídlia na spišskonovoveskom sídlisku v jednej budove, majú preto spoločný dvor. "Videla, že ideme so sanitkou dnu. Povedala, že ona musí tu bránu jednoducho zatvoriť a musí ísť preč. Že ju to nezaujíma, že musí zatvoriť," hovorí Marek Straka.

"Našťastie, v tomto prípade bola pacientka stabilizovaná a brána bola hneď vylomená otcom pacientky, takže k zdržaniu neprišlo. Ak by sa to nepodarilo, posádka by volala hasičov, čo by rýchlosť prevozu skomplikovalo," vyjadrila sa Jana Galera Matúšová, hovorkyňa záchranárskej skupiny.

Otec dieťaťa aj záchranári neveriacky krútili hlavami. Na prvý pohľad to bola bezvýchodisková situácia. No Marek sa nakoniec vynašiel a vybral bránu zo závesov. Pošta už začala interné vyšetrovanie. "Slovenská pošta sa prípadom na základe podnetu zaoberá a preveruje detaily. V prípade, že bude potvrdené pochybenie na strane našej zamestnankyne, príjmeme adekvátne opatrenia," povedala Martina Macková, hovorkyňa Slovenskej pošty.

Malá pacientka je stále hospitalizovaná v nemocnici. Podľa rodičov sa jej stav dnes zlepšil, ale lekári si ju ešte nechávajú na pozorovaní.

Pozrite si archívnu reportáž o väčšej bezpečnosti v sanitkách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy