Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti pri naháňačke vystrelili na zlodejov. Tí sa dali na útek
Zdielať na

Policajti pri naháňačke vystrelili na zlodejov. Tí sa dali na útek

RUŽOMBEROK / V noci z pondelka na utorok sa v Ružomberku strieľalo. Policajti použili varovný výstrel do vzduchu pri naháňaní zlodejov. Dvaja mladíci ukradli v meste dodávku. Po zastavení políciou z nej vystúpili a začali utekať.

Staršia dodávka stála na svojom obvyklom mieste, na parkovisku pred pekárňou. "Na kamerovom zázname sme videli, ako sa pokúšali dostať do dodávky druhej, ktorá stála na parkovisku, to sa im nepodarilo a potom prešli na naše auto," povedala dcéra majiteľa pekárne. Násilím sa im podarilo dostať dovnútra a naštartovať, bolo krátko po polnoci. Napriek všetkému upútali pozornosť zamestnancov pekárne, aj tak sa im ale podarilo uniknúť.

Krátko po vyhlásení pátrania spozorovala ukradnutú dodávku hliadka kriminálnej polície. Zastavili ju na ulici Žigmunda Silbigera. "Vodič a jeho spolujazdec sa z vozidla dali na útek. Na výzvu policajtov podozriví mladíci nereagovali a unikali, preto policajti použili varovný výstrel do vzduchu," povedala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. Po výstrele si jeden mladíkov ľahol na zem, malo ísť o vodiča. Druhému sa podarilo ujsť. Dvadsaťročný muž skončil v cele, po jeho komplicovi policajti pátrajú. Na dodávke už jej majiteľ opäť rozváža pečivo.

Pozrite si archívnu reportáž o krádeži auta a trezoru plného peňazí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy