Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zrazený chodec ležal podľa vodičovho syna na ceste. Zrážku s autom neprežil
Zdielať na

Zrazený chodec ležal podľa vodičovho syna na ceste. Zrážku s autom neprežil

SNINA / Pod kolesami auta v noci vyhasol život 28-ročného Františka. Napriek rýchlemu zásahu záchranárov mu nebolo možné pomôcť. Z vyšetrovania polície vyplýva, že auto muža zrazilo priamo na priechode. Syn vodiča tvrdí, že nebohý muž nekráčal, ale ležal na ceste.

Podľa polície sa nehoda stala priamo na priechode pre chodcov. Totožnosť chodca najprv nebola jasná. Policajti zistili, že ide o 28-ročného Františka až po niekoľkých hodinách od kolízie. "Na priechode pre chodcov došlo k zrážke chodca. Ten utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová.

Vozidlo šoféroval 51-ročný muž, s ktorým v aute sedeli ďalšie tri osoby. Po zrážke mužovi hneď privolali pomoc. "Po príchode záchranárov nejavil známky života. Posádka sa ho pokúšala oživiť, žiaľ, neúspešne," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Na vozidle vznikla škoda vo výške 2 000 eur. "Okolnosti, presná príčina dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uviedla Migaľová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy