Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kým väčšinu psov vrátili majiteľom, nezvestnú Miroslavu hľadajú naďalej
Zdielať na

Kým väčšinu psov vrátili majiteľom, nezvestnú Miroslavu hľadajú naďalej

BRATISLAVA / Miroslava Sojáková je nezvestná od piatkového večera. Zmizla v okolí Devínskeho jazera, keď venčila 17 psov. Pátraciu akciu policajti prerušili pre nepriaznivé počasie.

Desiatky ľudí sa od soboty rána snažili vypátrať nezvestnú 45-ročnú Bratislavčanku. Miroslavu Sojákovú hľadali policajti, hasiči, potápači, ale aj priatelia, kolegovia a dobrovoľníci. "Naši zamestnanci hneď ako sa to dozvedeli, tak sa spojili, niektorí si vymenili služby a išli pomáhať," hovorí riaditeľka bratislavskej ZOO Miloslava Šavelová. Žiaľ do dnešného dňa je pátranie neúspešne."Pátracia akcia bola včera v dopoludňajších hodinách v okolí Devínskeho jazera prerušená z dôvodu stúpajúcej hladiny rieky, avšak pátranie po nezvestnej žene naďalej pokračuje," hovorí hovorkyňa krajských policajtov v Bratislave Lucia Mihalíková.

Jej blízki tvrdia, že Miroslava mala rada zvieratá už od mladého veku. "Mirku som spoznala v roku 91, keď som prišla do ZOO. Ona už vtedy tam pôsobila ako dobrovoľníčka. Jej vzťah ku všetkým zvieratám bol neskutočný. Keď išlo o pomc zvieratám, tak zabúdala na akékoľvek limity pudu sebazáchovy," dodáva Šavelová. A práve láska a odhodlanosť k zvieratám sa mohli stať pre Miroslavu osudnými. "Ja si myslím, že tu páperovú vestu vyzliekla preto, aby keď ide do vody, či už chcela psov prenášať alebo tam nejaký skočil a chcela ho zachraňovať, aby ju to nezaťažovalo," dodáva Šavelová.

Väčšina domácich miláčikov je už späť u svojich majiteľov. "Jeden pes priamo pri odchyte utiekol, toho sme našli neskôr bohužiaľ uhynutého," hovorí riaditeľka Slobody zvierat Pavla Dugovičová. Ďalšieho psa našli pri aute nezvestnej. Zo 17 psov skončilo na nejaký čas v slobode zvierat 13 psíkov. "Pre 12 psíkov si prišli majitelia v ten deň, pre jedného až na druhý. Všetci majitelia boli odcestovaní boli na dovolenkách. Jeden majiteľ bol imobilný, a naši výjazdári ho odniesli majitelovi priamo na adresu," dodáva Dugovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy