Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spor o vyplatenie miliónových zmeniek pokračuje
Zdielať na

Spor o vyplatenie miliónových zmeniek pokračuje

BRATISLAVA / Spor spoločnosti bratislavského podnikateľa Mariána Kočnera so spoločnosťou Markíza Slovakia o vyplatenie miliónových zmeniek pokračuje. V stredu sa na súde streli právnici oboch firiem.

Pavol Rusko mal podpísať niekoľko zmeniek v hodnote takmer 42 miliónov eur v roku 2000, teda v časoch, keď v televízii prebiehali mocenské boje. Dnes sa televízia v troch samostatných súdnych konaniach chce pokúsiť preukázať, že zmenky neboli podpísaná tak, ako tvrdí Pavol Rusko a spoločnosť Mariána Kočnera. Zmenku, na ktorú si teraz, po sedemnástich rokoch, nárokuje Kočnerova spoločnosť, pôjde zrejme na znalecké skúmanie do zahraničia. "My máme za to, že zmenky neboli podpísané v roku 2000 a chceme, aby znalci posúdili, či boli skutočne podpísané v tom dátume, ktorý tvrdí žalobca a žalovaný," vyhlásil právny zástupca spoločnosti Markíza Slovakia Tomáš Kamenec. 

Na súd v stredu neprišiel žalovaný Rusko a ani majiteľ firmy, ktorá od súdu žiada vydanie platobného rozkazu na milióny eur. Po predbežnej dohode na súde obe spoločnosti zmenku podrobia znaleckému skúmaniu. Analýza atramentu, papiera aj tlače bude realizovaná pravdepodobne znalcami v Amerike a v Británii. 

Či naozaj súd vydá zmenku v hodnote viac ako 26 miliónov eur z depozitu pre zahraničných znalcov, ešte nie je istá. Spoločnosť ktorá ju vlastní, sa už skôr vyjadrila, že nesúhlasí, aby sa z ich zmenky odoberali akékoľvek vzorky. Ich posudok totiž nevylučuje, že zmenka je pravá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy