Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Po nezvestnej psíčkarke pátral aj dron
Zdielať na

VIDEO: Po nezvestnej psíčkarke pátral aj dron

BRATISLAVA / Na Devínskom jazere už tretí deň pokračovalo pátranie po nezvestnej 45-ročnej Mirke. Tá zmizla potom, čo ešte v piatok vo večerných hodinách venčila 17 psov. Tých na druhý deň ráno objavil poľovník, no ženu sa doteraz nájsť, žiaľ, nepodarilo.

Po 45-ročnej Miroslave od skorých ranných hodín aj v pondelok pátrali desiatky hasičov. Prehľadávali každý možný zaplavený kút, kde by sa mohla Mirka nachádzať. V piatok po ôsmej hodine večer poslala smsku práve z tejto lokality Devínskeho jazera, kde venčila nielen svoje, ale aj cudzie psíky, rôznej veľkosti a plemien. Odvtedy o nej nikto nič nevie.  

"Tam som vlastne zbadal tých psov, išli mi oproti a začali štekať, čiže pýtali sa o pomoc. Keď som sa išiel otočiť, zbadal som takú zelenú vestu a videl som, že majú vodítka, nejaká taštička tam tiež bola. Kľúče boli vo vnútri, tak som volal policajtov," vraví svedok Milan. Podľa jeho slov voda veľmi rýchlo stúpala. Za asi 15 minút, ktoré tam bol, stúpla o asi 20 centimetrov. 

Čo sa mohlo stať 

Jednou z verzií je aj tá, že jeden zo psov spadol do vody a ona sa mu snažila v asi päťstupňovej vode pomôcť. No zrejme sa jej to nepodarilo. Psíkom pomohli hasiči s člnmi a následne ich odviezli pracovníci zo slobody zvierat. No podľa slov hasičov zo 17 stále chýbajú ešte dvaja. Miroslava, ktorá pracuje vyše 10 rokov v bratislavskej Zoo, psov milovala a podľa jej kamarátov a kolegov ich venčila často. Podľa riaditeľky Zoo by za svoje zvieratá dala aj život. 

Hasičskí potápači vytvorili rojnice a prehľadávali hustý trávnatý porast. Pátranie ale o 16:00 hodine ukončili a budú pokračovať v ďalší deň.  "Po dohode s policajnými psovodmi budeme pokračovať buď zajtra, alebo o jeden dva dni, keď voda opadne," vraví veliteľ zásahu Marián Bugár. 

Nad celou oblasťou prelietaval aj dron. Pozrite si zábery:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy