Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Po koledovaní sa k jedným dverám vrátili. Okradnúť 83-ročnú babku
Zdielať na

Po koledovaní sa k jedným dverám vrátili. Okradnúť 83-ročnú babku

LIPANY / Sviatočnú atmosféru Nového roka využila aj štvorica koledníkov. Žiaľ nie, akoby sa patrilo. Po domoch síce chodili s pripravenými vinšami, do jedného sa ale neskoro večer vrátili. Okradnúť 83-ročnú babku.

Štvoricu koledníkov predviedla polícia v pondelok pred súd s návrhom na vzatie do väzby. Zodpovedať sa budú pre vlámanie do rodinného domu. Rozbili sklenenú výplň na dverách a vošli do vnútra. "V dome páchatelia porozhadzovali rôzne veci, pričom k odcudzeniu žiadnych veci nedošlo," informuje policajná hovorkyňa Jana Migaľová. 

V dome, do ktorého sa vlámali, býva 83-ročná starká. Zdravie už jej dobre neslúži. Ešte pred vlámaním bola partia obvinených pri jej dome. Vtedy ako koledníci. Neskôr sa k domu ale opäť vrátili. Už nie ale s takým ušľachtilým zámerom. "Na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ vzniesol 4 zadržaným obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva," dodáva Migaľová.

Obvinení sa k skutku priznali a boli vzatí do väzby. Dvaja z nich sú už dospelí. Ďalší majú iba 15 a 17 rokov. Jedného prepustili na slobodu, zatiaľ čo traja budú stíhaní väzobne, aby nemohli pokračovať v páchaní trestnej činnosti.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy