Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Okradol ženu na hlavnej ulici. Snažila sa ho prenasledovať
Zdielať na

Okradol ženu na hlavnej ulici. Snažila sa ho prenasledovať

SMIŽANY / Staršia žena sa stala obeťou prepadu. Mária sa vracala z návštevy, na chodníku v Smižanoch ju prepadol okoloidúci mladík.

Pani Mária to mala domov už len necelých 100 metrov. Vracala sa z návštevy, keď ju prepadol na chodníku muž. Približne 180 centimetrov vysokú postavu si žena všimla na tmavej ulici. Muž jej kráčal oproti. V jednej ruke mala puzdro s mobilom a v druhej dáždnik. "Schmatol a utekal. A už ho nebolo. Ja som sa len otočila a zakričala, ty blázon, čo robíš," opísala situáciu pani Mária.

Pani Mária si stihla všimnúť, že muž mal na sebe červené tepláky alebo montérky. Vzal jej mobil, no, našťastie, neublížil jej. Energická žena ho začala prenasledovať desiatky metrov. "Ja som ho nedobehla. Až pri garážach som zastala a pomyslela si, a teraz čo. Ešte som prešla až cez štreku," hovorí okradnutá žena.

Zarážajúce je, že páchateľ si Smižančanku trúfol okradnúť na rušnej ulici. Ide totiž o hlavný ťah cez obec. V čase krádeže mohla ísť pokojne po ceste policajná hliadka. "To vôbec neviem, čo mu mohlo napadnúť. Že či videl, že mám tu taštičku. Asi si myslel, že čo mám tam v nej. Ja som tam mala naozaj len telefón a kartičku," povedala Mária.

Policajná hliadka sa po oznámení okamžite vydala páchateľa hľadať. No ten sa stratil v tmavých uličkách. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie po prečin krádeže a po páchateľovi intenzívne pátra. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až 2 roky," vyjadrila sa Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy