Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prišli ukradnúť transformátor vysokého napätia. Netušili, že stĺp je pod prúdom
Zdielať na

Prišli ukradnúť transformátor vysokého napätia. Netušili, že stĺp je pod prúdom

VEĽKÉ BIEROVCE / Do objektu bývalého družstva vo Veľkých Bierovciach pri Trenčíne vošli zlodeji. Už o pár minút musel jeden z nich volať záchranku. Jeho kamaráta totiž zasiahol elektrický prúd, keď chceli obaja ukradnúť vysokonapäťový transformátor.

Jeden z mužov takmer zomrel v areáli  družstva neďaleko Trenčína. "Muži mali v úmysle odcudziť transformátor vysokého napätia v hodnote asi 2000 eur," hovorí Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Do objektu sa dostali cez bránu. Priniesli si náradie a pustili sa do práce. "Jozef vyliezol na stĺp vysokého napätia a Tomáš dával pozor, či niekto nejde," objasňuje Antalová.

Jozef, ktorý podľa informácií TV JOJ z prostredia jeho známych podniká v oblasti obchodovania s odpadom a šrotom, si myslel, že transformátor je nefunkčný. Mýlil sa. "Pritom ako prestrihával elektrický kábel ho zasiahol prúd a Jozef spadol asi zo 4 metrov na zem," povedala Antalová.

Záchranku mu zavolal jeho kamarát, ktorý s ním prišiel kradnúť. Jozef bol v bezvedomí. Zasiahlo ho 22 000 voltov. Na mieste ho ošetrili záchranári a previezli ho do nemocnice v Trenčíne. "Pacient utrpel viacpočetné poranenia a zlomeniny zapríčinené pádom a zásahom elektrickým prúdom. Momentálne je v stabilizovanom, ale kritickom stave," vyjadrila sa Petra Nevláčilová, hovorkyňa FN Trenčín. Muž je v umelom spánku.

Oboch mužov policajti medzičasom obvinili. "Poverený príslušník obvinil 31-ročného Jozefa a 29-ročného Tomáša z prečinu krádeže v štádiu pokusu vykonaného v spolupáchateľstve," povedala Antalová.

Tomáš policajtom a záchranárom po nešťastí tvrdil, že transformátor niekoľko minút počúvali. Keď nevydával žiadne zvuky, mysleli si, že je pokazený. Táto nerozvážnosť stála jeho kamaráta takmer život. Navyše, hrozia im dva roky za mrežami.

Pozrite si archívnu reportáž o podobne nerozvážnom konaní:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy