Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Budú si musieť vybudovať rešpekt a stať sa autoritou. Nová mestská polícia vyrazila do ulíc
Zdielať na

Budú si musieť vybudovať rešpekt a stať sa autoritou. Nová mestská polícia vyrazila do ulíc

MEDZILABORCE / Členovia novozriadenej mestskej polície v Medzilaborciach majú za sebou prvé dni v uliciach mesta. Dvaja muži a jedna žena budú hliadkovať zatiaľ iba dopoludnia. Mesto postupne plánuje kúpiť vozidlo aj zbrane.

Novozriadená mestská polícia dohliada na poriadok v meste od nového roka. "To oblečenie majú dnes na sebe prvýkrát, tak určite ľudia budú na to pozerať ako na niečo nové," vraví primátor mesta Vladislav Višňovský.

Mesto už dlhodobo bojuje s drobnou kriminalitou a s nevhodným správaním občanov zo sociálne slabšieho prostredia. Mestskú políciu tam však nikdy predtým nemali. Je to veľká zodpovednosť, ale budeme sa snažiť, aby bol v meste verejný poriadok," hovorí mestský policajt Richard Hamaš. 

Okrem nových uniforiem ale mesto plánuje zakúpiť vozidlo a tiež všetky ďalšie veci potrebné na výkon služby. "To znamená obušky, baterka, rukavice, dokúpia sa zbrane, čapice. A samozrejme vysielačky, aby boli v dosahu v každej chvíli," vymenúva Višňovský. V uliciach budú hliadkovať dokopy traja mestskí policajti- dvaja muži a jedna žena. Pracovať budú zatiaľ iba v dopoludňajších hodinách. Pomáhať im budú aj členovia Mestskej občianskej poriadkovej služby.

Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy