Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hasiči stále bezvýsledne pátrajú po žene, ktorá zmizla pri venčení psov
Zdielať na

Hasiči stále bezvýsledne pátrajú po žene, ktorá zmizla pri venčení psov

DEVÍNSKA NOVÁ VES / Polícia a hasiči už tretí deň pátrajú po žene, ktorá v sobotu ráno zmizla pri venčení 17 psov v blízkosti Devínskeho jazera. Na mieste našli zaparkované aj auto a osobné veci neznámej osoby.

Okolo 8:00 hodiny ráno si údajne poľovník pri Devínskej Novej Vsi všimol na ostrovčeku uprostred vodnej hladiny veľkú skupinu psov, ktoré sa z neho nevedeli dostať. Na miesto prišli záchranári a spustila sa celá akcia. Na vodu položili člny a začali postupne odchytávať vystresovaných a premočených psov. Väčšina z nich mala na sebe obojky a známky.

"Psíkov odnesieme do útulku a prečítame ich, či náhodou nemajú čipy. Ale väčšina z nich pravdepodobne čipy mať nebude. A na základe čipov zistíme mená majiteľov a dáme im vedieť," povedal člen Slobody zvierat.

Medzi zachránenými psami sa nachádzali aj čistokrvné plemená, ktoré počúvali naslovo. Pravdepodobne práve toto, donútilo hľadať ďalej, či sa niekde nenachádza napríklad ich majiteľ. Záchranári našli pri psoch aj rôzne osobné veci. Napríklad zviazané vodítka, mobilný telefón, kabelku a peňaženku. Všetko začalo nasvedčovať tomu, že psy neušli a bol s nimi niekto na prechádzke. A to sa aj potvrdilo.

Na miesto prišli ďalší majitelia psov, ktorí povedali, že so psami bola ich známa, ktorá stráži ľudom ich domácich miláčikov, v prípade keď sú odcestovaní. Žena v týchto končinách okolo Devínskeho jazera a okolia venčila psov často. Psov bolo dokopy 17, z toho 4 patrili práve Bratislavčanke. Ďalší ju čakal pri jej zaparkovanom aute.

​Záchranná akcia psov sa po niekoľkých hodinách zmenila na pátraciu akciu po nezvestnej žene.

"Podľa dostupných informácií mala 45-ročná žena z Bratislavy vo večerných hodinách zabezpečovať venčenie približne 17 psov, pričom od uvedeného času o sebe nepodala žiadnu správu a miesto jej pohybu v súčasnosti nie je známe," telefonicky potvrdila Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Žena pracovala viac ako 10 rokov na oddelení marketingu v bratislavskej ZOO. Mala skončené dve vysoké školy. Spoločnosť jej zvyčajne robil priateľ a 3 psy, z ktorých ešte stále jeden chýba.

Popis nezvestnej osoby: žena vo výške 174cm, štíhlej postavy, prešedivené vlasy po plecia, sivo-zelené oči.

Popis oblečenia nezvestnej osoby: trekové topánky, šedé nohavice, šedý sveter, zelená prešívaná vesta.

polícia SR

"Bolo mi povedané, že mala hotel a hlavne mala licenciu na venčenie psov. Ale hlavne som chcela podotknúť to, že tu jeden psík ostal, tak aby poľovníci nestrieľali. Ja si myslím, že prešla vodou. Voda stúpala dosť rýchlo, prešla a podľa mňa sa nevedela vrátiť," dodala jedna z majiteliek psov.

Celodenné pátranie hasiči prerušili v podvečerných hodinách. Pátranie začala komplikovať hustá hmla a čoraz väčšia tma.

Pátranie po žene pokračuje, avšak aj druhý deň je zatiaľ bez pozitívneho výsledku

Polícia a hasiči začali v miestach, v ktorých sa našli opustené psy. Do pátrania sa zapojili psovodi, kriminalisti a dokonca aj dron. Po troch dňoch prehľadávania na mieste ostali už len hasiči, ktorí v pátraní pokračujú. Jendou z vyšetrovacích verzií je aj tá, že žena chcela zachrániť jedného zo svojich psov a skočila za ním do vody. Nasvedčovali by tomu jej na kope uložené osobné veci. Podľa polície mala nezvestná na sebe oblečené trekové topánky, šedé nohavice, šedý sveter a zelenú prešívanú vestu.

"Tú vetrovku zhodila, aby ju nezaťažila, aby si potom mohla dať niečo suché na seba. Zjavne asi za tým jedným psom skočila, už z akého dôvodu a či to tak bolo neviem," povedala Miloslava Šavelová, riaditeľka ZOO Bratislava. "Či mala licenciu neviem, ale že milovala zvieratá, že by za ne dala aj život to nám všetkým jej kolegom bolo jasné," dodala riaditeľka ZOO.

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k vypátraniu nezvestnej osoby, verejnosť môže oznámiť na stálej službe OO PZ Staré Mesto - západ, Bratislava 1, na telefónnom čísle 09610/31805, alebo bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení..

Súvisiace články

Najčítanejšie správy